Openluchtzwembaden van het Netepark openen zaterdag : op zaterdag 27 juni openen de openluchtzwembaden van het Netepark. De kassa van het Netepark verhuist dan van de zomeringang van het domein. U betaalt dan één toegangsprijs voor de speeltuin en de zwembaden. Ook het gebruik van de minigolfbaan, het fietscrossparcours, de trampolines en het tafeltennis is inbegrepen in deze toegangsprijs. Van 27 juni tot 30 augustus is het recreatiedomein elke dag open van 10 tot 21 uur. Het eerste uur kunt u enkel gebruikmaken van de speeltuin. De zwembaden en het sport-en-spelaanbod gaan open om 11 uur.

Schepencollege op de fiets

Het schepencollege van Herentals gaat van maandag 29 juni tot zondag 5 juli de uitdaging aan om zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen. Het schepencollege deelt die week ook appels uit aan fietsende bezoekers van een aantal stadsdiensten.

Deze actie maakt deel uit van het streekproject Kempen2020, het engagement van de 29 Kempense burgemeesters om 20 procent CO2 te besparen tegen 2020. Met de actie 'Burgemeester op de fiets' wil de burgemeester, het schepencollege, het stadspersoneel en de inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk stimuleren om meer met de fiets te rijden.

Het schepencollege zet de actie nog extra in de verf met een wedstrijd. Als u kunt raden hoeveel kilometers het schepencollege tijdens deze week bij elkaar fietst, kunt u een jaarabonnement voor een gezin in het Netepark winnen. Troostprijzen zijn een aantal twintigbeurtenkaarten in het Netepark. U kunt deelnemen via www.herentals.be/wedstrijd-burgemeester-op-de-fiets.

Nieuwe energie infotoer

IOK, Kamp C, Eandis, Infrax en de Gezinsbond organiseren volgende winter een nieuwe energie infotoer. Tijdens de infotoer kunt u in elke deelnemende gemeente naar een infoavond over energiebesparing en hernieuwbare energie. Ook Herentals doet opnieuw mee. Het programma van de nieuwe infotoer zal later bekend gemaakt worden, onder meer in de Stadskrant

Stad stapt opnieuw in samenaankoop voor dakisolatie

Het stadsbestuur stapt opnieuw in de intergemeentelijke samenaankoop. Deze samenaankoop is een organisatie van IOK. De laatste samenaankoop van dakisolatie gebeurde in de winter van 2011. In de Kempen werden dankzij deze actie 704 daken geïsoleerd. Meer informatie over de samenaankoop volgt in het najaar.

Subsidies voor lokalen van sportverenigingen

Het stadsbestuur geeft een subsidie aan sportverenigingen die voor hun activiteiten een zaal moeten huren die niet van de stad is. Voor 2014 dienden AC Herentals, Makoto Ryu Ju Jutsu, Okinawa Karate en de Herentalse basketbalclub een aanvraag in voor deze. AC Herentals ontvangt 1.719,60 euro, Makoto Ryu Ju Jutsu 803 euro, Okinawa Karate 455,40 euro en de Herentalse basketbalclub 1.098,02 euro.

Ronde van Noorderwijk 2015

De Gemeenschapsraad Noorderwijk organiseert in 2015 opnieuw de Ronde van Noorderwijk. Deze vindt plaats van 27 juli tot 3 augustus in verschillende wijken van Noorderwijk. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie met uitleenmateriaal en promotie.