Aangepaste verkeerssituatie tijdens Noorderwijk Feest : op zaterdag 25 juli organiseert de gemeenschapsraad van Noorderwijk een groot dorpsfeest. Om alles vlot te laten verlopen, past het stadsbestuur de verkeersituatie in de buurt tijdelijk aan. Van vrijdag 24 juli, om 8 uur, tot maandag 27 juli, om 18 uur, geldt er een parkeerverbod op het Dorpsplein. Op zaterdag 25 juli, van 10 tot 20 uur, is de Ring tussen de Servaas Daemsstraat en de de Ghellincklaan afgesloten voor het verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod. Verkeer vanuit Morkhoven volgt een korte omleiding via de Sint-Bavostraat en de Olenseweg. Verkeer vanuit Herentals rijdt om via de Servaas Daemsstraat, Hoge Weg, Schravenhage en de Kruisstraat.

Studieopdracht fietspaden Voortkapelseweg goedgekeurd

De regionale mobiliteitscommissie keurde de studieopdracht over de aanleg van fietspaden langs de Voortkapelseweg goed. De studieopdracht werd uitgevoerd door het studiebureau Antea Group België. De stad geeft dit studiebureau nu de opdracht om een ontwerp te maken voor de aanleg van de fietspaden.

Badmintonclubs houden jumelagetornooi

Op zondagnamiddag 13 september houden de Herentalse en de IJsselsteinse badmintonclub een tornooi in de Vossenberg. De twee clubs komen dit jaar al voor de 33ste keer samen.

Eerste groepsaankoop via samenwerkingsverband Achtkant

De IOK coördineert een proefproject voor Achtkant, een samenwerkingsverband tussen Kempense gemeenten die samen werken, leveringen en diensten willen aankopen. Ook OCMW's en Autonome Gemeentebedrijven (AGB's) kunnen aan de groepsaankopen deelnemen. Door deel te nemen aan de groepsaankopen, kan de stad betere voorwaarden krijgen bij de leveranciers.

De eerste overheidsopdracht die de IOK voor Achtkant coördineerde, was de opdracht voor technische controles in gebouwen, installaties en aan machines, en het nazicht en onderhoud van brandblusmiddelen. De IOK maakte een gunningsverslag op voor deze opdracht. De totaalprijs voor de stad Herentals bedraagt 63.989,59 euro, exclusief BTW. Het schepencollege keurt dit verslag goed en gunt de opdracht aan de voorgestelde leveranciers.