Subsidie voor aankoop natuurgebied : Natuurpunt Nete & Aa kocht twee percelen natuurgebied aan in het erkende natuurreservaat Heiberg. Het eerste perceel is 2.646 m2 groot, het tweede perceel 17.494 m2. De totale aankoopprijs bedroeg 45.965,68 euro. Het schepencollege verleent de natuurvereniging een toelage van 18.009,95 euro voor de aankoop van deze twee percelen. Natuurpunt Nete & Aa krijgt ook nog een subsidie van 27.189 euro van de Vlaamse overheid.

Nacht van het Kempens Erfgoed

Op vrijdag 23 oktober organiseert erfgoedcel Kempens Karakter de vijfde Nacht van het Kempens Erfgoed. Met dit avondevenement wil Kempens Karakter u laten kennismaken met de archieven, musea, heemkringen en andere verenigingen uit onze regio.

In Herentals kunt u in de Lakenhal twee lezingen bijwonen: Herentals en de Eerste Wereldoorlog en Noodgeld tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de Begijnhofkerk kunt u enkele stukken uit de collectie van het begijnhofmuseum bezichtigen. Ook in Noorderwijk kunt u terecht. Daar stelt de Sint-Baafskring archiefstukken over Noorderwijk tentoon.

Alle activiteiten zijn gratis. De programmabrochure is verkrijgbaar in het administratief centrum, bij de dienst toerisme en in de bibliotheek. U kunt de brochure ook gratis bestellen bij de erfgoedcel (tel. 014-21 97 00, info@kempenskarakter.be, www.kempenskarakter.be).