Prijsuitreiking Stappen, Trappen & Shoppen : van 1 tot 30 september kon u deelnemen aan de actie Stappen, Trappen & Shoppen, het vernieuwende Herentalse alternatief voor Met Belgerinkel naar de Winkel. Wie te voet of met de fiets ging winkelen bij de deelnemende handelaars kon deelnemen aan een wedstrijd en maakt kans op een mooie prijs.

De trekking van de winnaars vindt plaats op maandag 5 oktober onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Eric De Belder. De winnaars worden persoonlijk uitgenodigd op de receptie op zaterdag 17 oktober om 18.30 uur in de Lakenhal.

Stad zet in op kernversterking: geen vergunning voor schoenwinkel buiten winkelcentrum

Schoenen en Lederwaren Torfs vroeg een socio-economische vergunning aan voor een nieuwe vestiging in Herentals. De stad kon deze vergunning niet goedkeuren omdat de voorgestelde locatie aan de Poederleeseweg (de huidige AVEVE-winkel) zich niet in het kernwinkelgebied bevindt. Dit gebied bestaat uit de Grote Markt, het Hofkwartier, de Zandstraat (tot aan de Zandpoort) en de Bovenrij (tot aan de Bovenpoort). Hier bevinden zich meer dan 190 handelspanden. De stad zet zich volop in om de detailhandel in dit kernwinkelgebied te versterken.

Het stadsbestuur is enthousiast dat Schoenen en Lederwaren Torfs interesse toont om een nieuwe vestiging te openen in Herentals. Het sterkt ons in onze overtuiging dat Herentals een goede commerciële aantrekkingskracht heeft en een belangrijke rol vervult naar een ruimer publiek. De stad is er van overtuigd dat Schoenen en Lederwaren Torfs thuishoort in de stad Herentals en hoopt om de winkel binnenkort elders in ons winkelcentrum te mogen verwelkomen.

Kerstmis in Noorderwijk

Op vrijdag 18 december is iedereen welkom op de kerstmarkt in Noorderwijk. De markt vindt plaats op het Dorpsplein en start om 18 uur. Tot en met 4 januari staat er aan het Dorpshuis een kerststal en een kerstkeet waar u gezellig iets kunt drinken. De kerstactiviteiten zijn een organisatie van de Gemeenschapsraad van Noorderwijk met steun van het stadsbestuur.

Met de bus veilig door het eindejaar

De feestbus van De Lijn brengt u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. Ze bedient alle haltes van aan het station in Herentals, via de Grote Markt, de Herenthoutseweg, de Servaas Daemsstraat, Noorderwijk tot aan de Doornestraat in Morkhoven en terug.

Een ticket voor de feestbus kost 2 euro in voorverkoop en is vanaf half december te verkrijgen aan het onthaal van het stadsloket, bij de dienst toerisme op de Grote Markt en bij de jeugddienst in het Stadspark. Wie tijdens oudejaarsnacht een ticket op de bus koopt, betaalt 3 euro.