U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
07.10.2015 - 10.39u
Door: Herman Gezelle

Cc 't Schaliken organiseert acties voor Music for Life :  cultuurcentrum 't Schaliken zamelt ook dit jaar geld in voor Music for Life. Het gratis middagconcert Boke Hertals vindt op donderdag 19 november plaats onder de naam Boke for Life. Bezoekers kunnen vrijblijvend een gift doen in ruil voor een boterham. Ook wie tussen 19 november en 20 december gebruik maakt van de gratis, bewaakte vestiaire in de foyer, kan de actie steunen met een gift. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds, een organisatie die zich inzet voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezin.

Wandelmeedag

Op woensdag 11 november organiseert de stad samen met de Herentalse Wandelclub de Wandelmeedag. U kunt kiezen uit wandelingen van verschillende afstanden. Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur aan de parochiezaal van Morkhoven (Goorstraat 1). Onderweg kunt u een hapje eten. Deelnemen kost 1 euro per persoon.

Zwembaddag in het Netepark

Op zondag 22 november vindt de jaarlijkse Zwembaddag plaats in het Netepark. Voor de gewone toegangsprijs krijgt u heel wat fijne extra's zoals een gezond ontbijt (van 9 tot 12 uur), een kinderdisco (van 10 tot 11.30 uur), aquafitness (van 10.30 uur tot 11.15 uur) en een pretbad (van 13 tot 16 uur). In de week van 16 tot 22 november zijn er ook speciale acties voor de deelnemers aan de aqualessen en de G-sporters.

Inhuldiging infopunt over saffraan

De saffraanboederij Belgische Saffraan in Morkhoven huldigt op zaterdag 17 oktober om 11 uur een infopunt over saffraan in. Het infopunt bestaat uit een kiosk met een bloembak, een uilenkast, een insectenhotel en informatie voor de bezoekers. Voor dit project werkt de boerderij samen met Toerisme Provincie Antwerpen.

Ook het stadsbestuur wil deze startende ondernemers en hun streekproduct graag ondersteunen. Dit doet de stad door tentjes en receptietafels ter beschikking te stellen voor het inhuldigingsmoment. Belgische Saffraan is de eerste Kempense saffraanboerderij. Saffrocaat, hun streekproduct met advocaat en saffraan, kreeg een internationale erkenning en het Handmade in Belgium label.

Herentalse Bierfeesten

Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november kunt u vanaf 12 uur terecht in zaal 't Hof Grote Markt 41) voor een nieuwe editie van de Herentalse bierfeesten. U kunt er meer dan honderd soorten bier proeven, waarvan minstens tien op vat. De Bierfeesten zijn een organisatie van de vzw Herentalse Bierfeesten en KSJ Herentals. De opbrengst gaat volledig naar de werking van de jeugdbeweging.

Op de eerste rij parkeerplaatsen achter zaal 't Hof plaatst de organisatie een koelwagen. Om het plaatsen en ophalen van de wagen vlot te laten verlopen, is het parkeerterrein op donderdag 30 oktober en maandag 2 november tussen 12 en 16 uur verkeersvrij.

Halloweentocht van hondenschool Sint-Bavo

Op zaterdag 7 november organiseert hondenschool Sint-Bavo een kind- en hondvriendelijke Halloweenwandeling. Vertrekken kan tussen 18 en 19 uur aan het terrein van de hondenschool (Dikberd 25). Meer informatie vindt u op www.bavootje.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto