Strooidienst staat klaar vanaf 1 november : Tussen 1 november 2015 en 31 maart 2016 staat een ploeg van de stedelijke werkplaats opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden. Het stadsbestuur doet een beroep op de firma MeteoGroup om te bepalen wanneer de strooidienst uitrijdt. Die dienstverlening kost 1.815 euro.

Veel inwoners dragen elke winter hun steentje bij door na sneeuwval de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Het stadsbestuur dankt deze mensen en roept alle Herentalsenaren op om hun voorbeeld te volgen. Het is niet alleen een daad van goed burgerschap, het is ook een verplichting die sinds 1942 in onze stad van kracht is.

Herdenking wapenstilstand op 11 november

Op woensdag 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. De dag begint om 8.30 uur in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats bij de graven van de vier Britse vliegeniers en de graven van oudstrijders Franciscus Schellens, Vic T'Seyen en Jos Van Asbroeck.

In Noorderwijk zijn er vanaf 10.15 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk en op de oude en de nieuwe begraafplaats aan de monumenten ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 12 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Zumba voor senioren

Het stadsbestuur zet zich in om vijftigplussers aan het sporten te krijgen. Speciaal voor senioren organiseert de sportdienst een lessenreeks Zumba Gold. De lessen zijn even leuk als gewone Zumba, maar minder intensief. De reeks gaat van start in december en bestaat uit tien lessen. Die vinden telkens plaats op vrijdag van 10 tot 11 uur in sportcomplex De Vossenberg.

De Grabbelpas laat je griezelen

In de kerstvakantie, van maandag 21 tot en met woensdag 23 december en van maandag 28 tot en met woensdag 30 december, is het griezelen geblazen met de Grabbelpas. De kinderen gaan onder meer op heksen- en trollenwandeling, luisteren naar spookverhalen, bakken griezelcupcakes en knutselen dansende mummies. Het volledige programma staat binnenkort op www.herentals.be/grabbelpas. De inschrijvingen starten op maandag 23 november om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 24 november kunt u ook telefonisch inschrijven (tel. 014-21 21 86). Om deel te nemen aan de activiteiten heeft uw kind een Grabbelpas nodig. Die kost 5 euro en kunt u bestellen bij de jeugddienst.