U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
12.01.2016 - 21.33u
Door: Herman Gezelle

400 overtredingen tijdens verkeersweek : in november 2015 voerde de lokale politie op vraag van de stad een week lang extra controles uit op geparkeerde voertuigen. Deze actie werd in de Stadskrant, de pers en op de digitale infoborden aangekondigd.

Ondertussen zijn de resultaten van de controles bekend:

174 bestuurders kregen een boete omdat ze geen ticket namen voor een betalende parkeerplaats.
224 bestuurders kregen een boete omdat ze in de blauwe zone geen bewonerskaart of parkeerschijf gelegd hadden.

Bovenop deze overtredingen stelde de politie ook nog veel andere overtredingen op de wegcode vast. Dat ging dan voornamelijk om parkeren op het trottoir, het negeren van een parkeerverbod, tegen de rijrichting in parkeren, parkeren op oversteekplaatsen voor voetgangers en parkeren op plaatsen voor personen met een handicap. Meer informatie over parkeren in Herentals vindt u op www.herentals.be/parkeren.

Infosessie over reanimatie en het gebruik van de defibrillator

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator.

De eerste reeks infosessies is ondertussen met succes afgerond. Op dinsdag 1 maart, vrijdag 4 maart, dinsdag 8 maart en vrijdag 11 maart zijn er nieuwe infosessies. Die starten telkens om 19 uur en vinden plaats in de gebouwen van het Rode Kruis (Schoolstraat 46). Deelnemen is gratis. U moet zich wel vooraf inschrijven via www.herentals.be/hartveilig of bij Marc Lauwen (tel. 014-30 74 80). De infosessies maken deel uit van het project Herentals Hartveilige Stad.

Subsidie voor jubilerende cultuurverenigingen

Herentalse verenigingen die aangesloten zijn bij een erkende adviesraad kunnen een subsidie aanvragen wanneer ze 25 jaar of een veelvoud van 25 jaar bestaan. In 2016 vieren zowel Anthony Fotoclub als Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven hun vijftigjarig bestaan. Het college kent de jubilerende verenigingen een subsidie van 500 euro toe. KWB Herentals bestaat dit jaar 75 jaar en ontvangt een subsidie van 750 euro.

Willem Vermandere zingt voor het goede doel

Op uitnodiging van enkele Herentalse fans geeft Willem Vermandere op zaterdag 9 april een optreden in de Sint-Jan-de-Doperkerk op de Molekens. De opbrengst gaat naar vzw Ispahan, een organisatie voor palliatieve thuiszorg. Het schepencollege beslist om dit uitzonderlijke initiatief te ondersteunen door een podium en receptietafels ter beschikking te stellen. Tickets voor het optreden kosten 20 euro en zijn te koop via cultuurcentrum 't Schaliken.

Week van de Amateurkunsten 2016

De volgende editie van De Week van de Amateurskunsten (WAK) vindt plaats van vrijdag 29 april tot en met zondag 8 mei. Het stadsbestuur zorgt samen met verschillende verenigingen en kunstenaars voor een week vol optredens, tentoonstellingen en andere activiteiten. Het thema van de week is Match!. Het gaat over samenwerken, uitdagingen, blind dates, wedstrijden en gewoon meedoen voor de sport.

Dans- en turnshow van Corpus Sanum

Op zondag 20 maart vindt de 44ste dans- en turnshow van Corpus Sanum plaats in de sportzaal van Sport Vlaanderen Herentals (BLOSO). Het stadsbestuur ondersteunt deze sportieve namiddag door tafels en stoelen ter beschikking te stellen. Meer informatie over de show vindt u op www.corpussanumherentals.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto