Startmoment Wereldtals VI : de 6e editie van Wereldtals vindt plaats van 27 februari tot en met 30 april. Tal van Herentalse verenigingen, organisaties en scholen organiseren tijdens deze periode een activiteit rond het thema Noord-Zuid. Iedereen is welkom op het startmoment op zaterdag 27 februari om 11 uur in de Lakenhal. Op de Grote Markt staat een grote open deur, als symbool van openheid. Djembéfun en rapper Mitged zorgen voor een wereldse sfeer. Een volledig overzicht van de activiteiten vindt u op www.herentals.be/wereldtals.

Grabbelpas tijdens de paasvakantie

In de paasvakantie, van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april en van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april, gaat de Grabbelpas gluren bij andere culturen. U vindt het volledige programma op www.herentals.be/grabbelpas. De inschrijvingen starten op maandag 7 maart om 17 uur, zowel via de website als bij de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 8 maart kunt u ook telefonisch inschrijven via tel. 014-21 21 86.

Om deel te nemen aan de activiteiten hebben de kinderen geen pasje meer nodig. Bij een eerste inschrijving moet u wel de informatiefiche invullen op www.herentals.be/grabbelpas. Zo beschikt de jeugddienst over alle nodige informatie.

Fuif van oud-leiding chiro Noorderwijk

Op vrijdag 4 maart vindt de vijfde editie van Delicious plaats in het parochiecentrum van Noorderwijk. De fuif is een organisatie van de oud-leiding van chiro Noorderwijk. De deuren gaan open om 21 uur.

Muziekacademie maakt uitstap naar zusterstad IJsselstein

FULCO, het instituut voor muziekonderwijs in IJsselstein, nodigt de Herentalse muziekacademie uit voor een jumelage-activiteit. Op zaterdag 5 maart trekken 25 leerlingen en acht leerkrachten van de klassen gitaar, piano, basgitaar, fluit en saxofoon naar onze zusterstad om samen met IJsselsteinse leerlingen te musiceren. Het stadsbestuur zorgt voor het busvervoer.