U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
03.03.2016 - 17.50u
Door: Herman Gezelle

Zandstraat winkelwandelstraat : van 1 april tot 1 oktober kunt u elke vrijdag van 9.30 uur tot 14 uur en elke zaterdag van 11 tot 18 uur verkeersvrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan tussen de Grote Markt en de Sint-Magdalenastraat. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden.

Het aangepast verkeersreglement gaat pas in wanneer de Collegestraat open is voor het verkeer. De aannemer verwacht dat de heraanleg is afgerond tegen 1 april. Als de werkzaamheden vertraging oplopen, wordt de Winkelwandelstraat tijdelijk uitgesteld.

Shop in Thals op 2 en 3 april

Op zaterdag 2 en zondag 3 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Op de overdekte catwalk op de Grote Markt kunt u de nieuwste modetrends ontdekken. Op zondagnamiddag zijn alle winkels open en vindt het historische Spel van de Roetaert plaats.

Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen de Kerkstraat en de Lakenhal) geldt een parkeerverbod van vrijdag 1 april om 7 uur tot maandag 4 april om 13 uur. De Zandstraat en de zuidkant van de Grote Markt zijn op zaterdag autovrij van 11 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 18 uur. Ook de noordkant van de Grote Markt (tussen de Lakenhal en Hofkwartier) is autovrij op zondag van 10 tot 18 uur. Het parkeerterrein achter zaal 't Hof is wel bereikbaar.

Spel van de Roetaert

Op zondag 3 april zijn alle kinderen van drie tot twaalf jaar welkom op het Spel van de Roetaert. Ze jagen op de pluchen konijnen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur in de tent aan het cultuurcentrum op de Grote Markt. De kinderdisco start om 14 uur en de eerste konijntjes vallen om 15 uur uit de toren. Bovendien is het op 2 en 3 april Shop in Thals in het stadscentrum. De winkels zijn open en de handelaars zorgen voor extra kinderanimatie.

Sterrenkijkdag in Herentals

De Amateursterrenkundigen van Herentals (ASH-Polaris) stellen ook dit jaar hun kijkers ter beschikking tijdens de jaarlijkse Sterrenkijkdagen van de Vereniging Voor Sterrenkunde. Op zaterdag 12 maart staan ze vanaf 19 uur aan het Fundatiehuis in het Begijnhof. Om de sterrenhemel goed te kunnen waarnemen, dooft het stadsbestuur de openbare verlichting op het Begijnhof en in de omliggende straten. Dit gebeurt van vrijdag 10 maart tot maandag 14 maart. Meer informatie over de Sterrenkijkdagen vindt u op www.sterrenkijkdagen.be.

Clash van de Kempen

Op 30 april start de Clash van de Kempen, een 10.000-stappencompetitie tussen lokale besturen. Herentals is één van de acht gemeenten die de uitdaging aangaan. De medewerkers van de stad en het OCMW nemen het op tegen de medewerkers van de lokale besturen van Balen, Lille, Meerhout, Retie, Oud-Turnhout, Westerlo en Dessel. Het doel is eenvoudig: het bestuur dat tussen 30 april en 28 mei 2016 de meeste stappen zetten, wint. Door deel te nemen aan de actie willen de Gezonde Gemeenten het belang van meer bewegen onderstrepen.

Stickerverkoop Rode Kruis

Van donderdag 28 april tot donderdag 12 mei vindt de veertiendaagse van het Rode Kruis plaats. De Rode Kruisafdeling van Herentals verkoopt stickers in het stadscentrum en op de belangrijkste kruispunten in en rond de stad. Om de vereniging te steunen, hangt het stadsbestuur vlaggen van het Rode Kruis aan de vlaggenmasten op de Grote Markt.
Meer nieuws

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat

Torenhoge inflatie van 5,6 procent: zo zorg jij ervoor dat je geld niet verdampt waar je bij staat
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.11.2021 - 02.10u

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op

Sint-Vincentius : verkoop van oude boeken brengt €905 op
Herenthout | Neteland 29.11.2021 - 15.01u

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'

Noordstar - Exc. Bouwel 0-0 : 'Billijke puntendeling'
Grobbendonk | Herentals 29.11.2021 - 14.44u

Nieuwe virusvariant omikron: "Reden tot bezorgdheid maar niet tot paniek"

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 14.27u

De Averegten investeert verder in de toekomst

Heist op den Berg | Kempen regio 29.11.2021 - 10.11u

Telenet : 'Op 30 novembe analoge signaal in Geel en omstreken uitgeschakeld'

Geel | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 29.11.2021 - 09.15u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto