Buurt krijgt blik op toekomst van De Roest : De Roest is het natuurdomein dat loopt van aan het station in Herentals tot aan het militair domein in Grobbendonk. De stad en Natuurpunt hebben een akkoord gesloten over het beheer en de toekomst van dit kostbare natuurgebied. Zij nodigen alle buurtbewoners uit voor een informatienamiddag op zaterdag 12 maart. Om 14 uur is er een presentatie in het Fundatiehuis (Begijnhof 28), om 15 uur gevolgd door een wandelbezoek aan De Roest. Zo krijgt u een blik op de toekomst van het gebied.

Behalve voor natuur zal er in De Roest ook plaats zijn voor ontspanning. Er komen wandelroutes en een natuurvriendelijke speelplaats voor kinderen. Senioren uit de buurt zullen er aangenaam kunnen verpozen. Ook de bijzondere geschiedenis van het gebied krijgt een plek in de toekomstplannen. Waar nu het natuurgebied ligt, liep vroeger het Kempisch Kanaal en later een spoorweg.

Paaskermis op de Grote Markt

Van zaterdag 26 tot woensdag 30 maart staat de paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 26 maart om 18 uur met een ontvangst van de foorkramers in de Lakenhal. Na de receptie deelt de paashaas paaseitjes uit op de kermis. De Morkhovense fanfare Zucht Naar Kunst zorgt voor muzikale begeleiding. Op woensdag 30 maart is het familiedag. Kermissen is dan goedkoper.

Toeristisch seizoen opent op 24 april

Op zondag 24 april zet Herentals het toeristisch seizoen op een feestelijke manier in. Iedereen is die dag welkom op het Begijnhof voor een gezellige lentepicknick. Er is muziek, een marktje met streekproducten en een infostand met toeristische informatie. U kunt er ook gratis kennismaken met City Golf. Van 10 tot 16 uur valt er nog veel meer te beleven, zowel in het Begijnhof als aan de jachthaven, de Hut en de Toeristentoren. U vindt alle informatie op www.herentals.be/opening-toeristisch-seizoen.

Fairtrade Ecocyclo, een nieuwe fietstocht

Vanaf 24 april heeft de dienst toerisme twee nieuwe fietsbrochures in de aanbieding. De fairtradegemeenten Herentals en Olen stippelden samen met de provincie Antwerpen en De Natuurvrienden twee Fairtrade Ecocyclo-tochten uit. Deze bijzondere fietstochten leiden u naar locaties die een link hebben met eerlijke handel en duurzame landbouw.

De tochten zijn 25 en 30 kilometer lang en lopen grotendeels langs de fietsknooppunten. U kunt de brochures kopen bij de dienst toerisme op de Grote Markt aan 2 euro per stuk. Tijdens de opening van het toeristisch seizoen op zondag 24 april staat er een infostand van de dienst toerisme in het Begijnhof. Wie daar een brochure van de jaarlijkse fiets- of wandelzoektocht koopt, krijgt de Fairtrade Ecocyclo er gratis bij.

Midzomerthals in Le Paige

Midzomerthals is een nieuw initiatief van de cultuurraad. De eerste editie vindt plaats op zondag 26 juni in en rond kasteel Le Paige. Er zijn tal van activiteiten waaronder een verenigingenmarkt waar de Herentalse culturele en socioculturele verenigingen hun werking aan u voorstellen.