Gezocht: hondenbaasjes met stijl : hondenpoep op straat blijft een van de grootste ergernissen van bewoners en bezoekers van onze mooie stad. En daarbij spelen hondenbazen natuurlijk een zeer belangrijke rol. De meeste hondenbazen dragen gelukkig hun verantwoordelijkheid en ruimen de grote boodschap van hun hond op. Om ook de hardnekkige overtreders te overtuigen, blijven het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland campagne voeren.

Tijdens verschillende actieweken, verspreid over het jaar, spreken de gemeenschapswachten de hondeneigenaars aan die zij tegenkomen op hun ronde. De wijkagent en de GAS-vaststeller gaan regelmatig mee op pad. Wie dan geen zakje bij zich heeft, riskeert een gemeentelijke administratieve sanctie die kan oplopen tot 350 euro.

Op plaatsen waar het hondenpoepprobleem het grootst is, brengt de stad de campagne extra onder de aandacht met affiches en stoepborden. Ook de nieuwe hondenpoepbuizen zijn een gemakkelijke en propere manier om hondenpoep op te ruimen.

Uiteraard mag u uw hondenpoepzakjes ook nog steeds in de gewone afvalbakken werpen. Wilt u een affiche tegen hondenpoep ophangen voor uw raam, vraag deze dan online aan via www.herentals.be/affiche-tegen-hondenpoep of bel naar tel. 014-28 50 50.

Stedelijke vakantiewerkingen in juli en augustus

De verschillende stedelijke vakantiewerkingen geven kinderen de kans om de vakantietijd op een creatieve en speelse manier door te brengen. De kinderen spelen en ravotten er met leeftijdsgenoten, begeleid door enthousiaste monitoren. U vindt alle informatie op www.herentals.be/speelplein.

Summer Kick Off

Zin om de zomer in stijl af te trappen? Kom dan op donderdag 23 juni naar Summer Kick Off, het nieuwe festival in het stadspark van Herentals. Het feestje begint om 14 uur. En Parkrock dan? Ah, Summer Kick Off, dat is de vervanger van Parkrock.

Op Summer Kick Off kunt u genieten van de beste dj's van Herentals en omstreken. Enkel namen: Mega Ambi deejays, Laston&Geo, DB Tis Cara Trut, TND, Mavalo, Bangarang Sound Station, Turbon, Veris en Matz&Vlam. Tijdens en tussen de dj-sets kan iedereen zich uitleven op de Gamezone Race Challenge, deelnemen aan ludieke fotoshoots of zelf popcorn maken. En het kan nog gekker, maar daarvoor moet je natuurlijk zelf langskomen. De toegang is gratis.

Summer Kick Off is een organisatie van de jeugdraad in samenwerking met stad Herentals.

Kajakken voor vijftigplussers

Op dinsdag 28 juni sluit de sportdienst het sportelseizoen af met een kajaktocht. Alle vijftigplussers zijn welkom. De uitstap start aan De Hut en eindigt aan de molen in Grobbendonk. De stadsbus brengt u terug naar Herentals. Deelnemen kost 5 euro per persoon. U moet vooraf inschrijven en betalen bij de sportdienst in De Vossenberg (Markgravenstraat 93).

Jumelagefietstochten naar IJsselstein, Alpen en Cosne-sur-Loire

De Herentalse sportclub BCR organiseert dit jaar drie jumelagefietstochten naar de zustersteden: op woensdag 6 juli vertrekt de groep voor een vierdaagse rit naar Cosne-sur-Loire, op zaterdag 6 augustus maken de deelnemers een rit naar IJsselstein en op zaterdag 20 augustus staat een rit naar Alpen op het programma. De sporthal in Morkhoven doet telkens dienst als vertrek- en aankomstplaats. Het stadsbestuur stelt de inkomhal, kleedkamers en douches van de sporthal ter beschikking van de renners.

Viering Vlaamse feestdag

Op maandag 11 juli organiseren de Herentalse cultuurraad en de stad een viering voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De viering vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur. Op het programma staat een feestrede van taaldocent Miet Ooms met als titel Het gaat goed met het Nederlands. Na een muzikaal optreden van jong Herentals talent volgt er een samenzang onder leiding van Dirk De Vos. De 11 juliviering wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door het stadsbestuur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Kermisjogging in Morkhoven

Op dinsdag 30 augustus sluit de vijftiende kermisjogging de kermis in Morkhoven af. Deze organisatie van de Landelijke Gilde Morkhoven en Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst is ieder jaar een enorm succes. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie door medailles aan te kopen en een podium, dranghekken en ander materiaal te leveren. Inschrijven kan vanaf 1 juli via www.kermisjogging.be.

Kijk naar de Mercuriusovergang met ASH Polaris

Op maandag 9 mei is de Mercuriusovergang waarneembaar in België. Vanaf 13.13 uur kunt u Mercurius als een kleine zwarte vlek langzaam over de zonneschijf zien bewegen. Dit verschijnsel komt 13 of 14 keer per eeuw voor. ASH-Polaris, de vereniging voor sterrenkundigen, stelt haar kijkers en projectiedozen ter beschikking op de Grote Markt. Rond 16 uur verhuist de observatiepost naar het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg.

Viering vijftigjarigen

Het stadsbestuur nodigt alle vijftigjarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1966 werd geboren, is op zaterdag 8 oktober om 20 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Chouffe feesten aan Toeristentoren

Op zaterdag 21 mei organiseert Scouts De Buecken de jaarlijkse Chouffe Feesten. Vanaf 15 uur is iedereen welkom aan de Toeristentoren. U kunt er met de hele familie genieten van lekkere snacks en een gezellig kampvuur. Voor de volwassenen is er uiteraard La Chouffe van 't vat.