Nieuwe plannen voor Begijnhofpark : vorig jaar werkte het landschapsarchitectenbureau Atelier Parkoer in opdracht van het stadsbestuur een visie en een ontwerp uit voor het nieuwe Begijnhofpark. Dat is de groene long tussen het Begijnhof, de Hellekens en de Augustijnenlaan. Bij de opmaak van de plannen mocht de stad rekenen op veel waardevolle ideeën van geïnteresseerde Herentalsenaren.

Jammer genoeg kende het Agentschap voor Natuur en Bos geen subsidies toe voor het project. De stad zet echter door met de plannen, zij het in een afgeslankte versie. Het budget bedraagt 331.660 euro. In de loop van de zomer dient de stad de bouwaanvraag in en wordt de aanbestedingsprocedure opgestart. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werkzaamheden starten in februari 2017.

Wilt u meer weten over het aangepaste ontwerpplan, kom dan op maandag 27 juni om 19 uur naar de infovergadering in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

Subsidie voor openingsfeest inloopcentrum De Dorpel

Vzw De Fakkel en vzw De Dorpel namen onlangs hun intrek in het nieuwe gebouw in de Boerenkrijglaan 16. Daar opent het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) een inloopcentrum voor mensen in armoede. Zij kunnen er terecht voor praktische hulp, warme maaltijden, tweedehandskledij, cursussen en andere activiteiten. Vzw De Fakkel en vzw De Dorpel staan in voor de dagelijkse werking van het inloopcentrum.

Voor de organisatie van het openingsfeest kent het college van burgemeester en schepenen de twee armoedeverenigingen een subsidie voor culturele initiatieven toe. De subsidie bedraagt maximaal 800 euro. Op vrijdag 27 mei is er een officieel openingsmoment voor genodigden en op zaterdag 28 mei kan iedereen van 13 tot 18 uur kennismaken met het gebouw en de werking van het inloopcentrum. Er is kinderanimatie en er zijn muzikale optredens.

Nog een laatste keer Houden van Griffelrock

Op dinsdag 27 september vindt de allerlaatste editie plaats van Houden van Griffelrock. Senioren en mensen met een handicap kunnen nog één keer genieten van deze swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek in het Antwerpse Sportpaleis. U kunt uw kaarten bestellen bij het onthaal van het stadsloket. Een ticket kost 9 euro. Wie mee wil met de bus, betaalt hiervoor 5 euro.

Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie

In het najaar organiseert IOK, samen met de gemeenten en natuurverenigingen, opnieuw de actie 'Behaag onze Kempen!'. U kunt dan streekeigen haagplanten, fruitbomen, bloembollen en bloemenzaad kopen. Met de opbrengst kopen en beheren de natuurverenigingen waardevol natuurgebied in de Kempense regio. Bestellen kan in september en oktober via www.iok.be/behaagonzekempen of bij het stadsloket (na afspraak). U kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 19 november in de stedelijke werkplaats op Hemeldonk.

Huldiging kampioenenploegen

Het eerste elftal van voetbalclub Koninklijke SKS Herentals speelde het afgelopen seizoen kampioen in 4e provinciale. Het herenteam van de Herentalse Basketbalclub (HBBC) werd kampioen in 2e provinciale. Het schepencollege huldigt beide ploegen met een ontvangst en receptie in de Lakenhal. De kampioenenploeg van SKS wordt uitgenodigd op zaterdag 4 juni om 18 uur en de kampioenenploeg van HBBC op vrijdag 17 juni om 19 uur.

Rondes van de Vlaamse Wielerschool

Van maandag 4 tot vrijdag 8 juli organiseert de Vlaamse Wielerschool de Ronde van de Aspiranten. De ronde is geen wedstrijd maar bestaat uit begeleide dagtochten van 60 tot 100 kilometer met veel leuke fietsproeven. De ronde eindigt op 8 juli op de Grote Markt in Herentals.

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus is er ook een Ronde van de Miniemen. Die start met een proloog op de Belgiëlaan en eindigt op de Grote Markt. Het schepencollege ondersteunt de organisatie. De politie zorgt voor begeleiding.