Zomer in het Netepark : op vrijdag 1 juli verhuist de kassa van het Netepark naar de zomeringang van het domein. U betaalt dan één toegangsprijs voor de speeltuin en de zwembaden. Als Herentalsenaar betaalt u 3,40 euro. Herentalsenaren die jonger zijn dan veertien jaar of ouder dan zestig jaar betalen 2,70 euro. Ook voor personen met een handicap bedraagt de toegang 2,70 euro. Wie niet in Herentals woont betaalt 5 euro (of 3,90 euro met korting). Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis binnen. Het gebruik van de minigolfbanen, het fietscrossparcours, de trampolines en het tafeltennis zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Van 1 juli tot en met 31 augustus is het recreatiedomein elke dag open van 10 tot 21 uur. Het eerste uur kunt u enkel gebruik maken van de speeltuin. De zwembaden en het sport- en spelaanbod gaan open om 11 uur.

Speelstraten in juli en augustus

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van de Ekelstraat (nr. 40-101), Ernest Claesstraat (nr. 45-59), Bolwerkstaat (nr. 29-84), Greesstraat (nr. 5-8), Vinkenslag (nr. 3-16) en Veldstraat (nr. 4-34) om gedurende de hele zomervakantie een speelstraat te organiseren in hun straat.

Ook de Sint-Waldetrudisstraat (nr. 128-149) is een speelstraat van 1 tot en met 21 juli, de Acacialaan (nr. 4-53) en de Lindelaan (nr. 8-12) van 30 juli tot en met 31 augustus en de Beukenlaan (nr. 1-56) van 15 tot en met 28 augustus. De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen. De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. De dranghekken worden zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden.

Reis naar Cosne-sur-Loire

Van vrijdag 1 juli tot maandag 4 juli trekken een dertigtal Herentalsenaren naar onze zusterstad Cosne-sur-Loire in Frankrijk. Daar verblijven ze in gastgezinnen. Het stadsbestuur zorgt voor het busvervoer.

Wilt u ook deelnemen aan deze boeiende reis, schrijf u dan voor maandag 6 juni in bij de dienst toerisme (Grote Markt 35, tel. 014-21 90 88). De reis richt zich in het bijzonder tot verenigingen maar u kunt ook alleen, met uw gezin of met uw vrienden inschrijven.

Dagcentrum Den Brand op bezoek in IJsselstein

In 2015 brachten de leden van de IJsselsteinse organisatie Samen Verder een bezoek aan dagcentrum Den Brand in Herentals. Op zaterdag 3 september gaan de gebruikers van Den Brand op hun beurt naar IJsselstein. Het stadsbestuur ondersteunt deze jumelageactiviteit en zorgt voor het busvervoer naar onze Nederlandse zusterstad.

Openluchtfuif KLJ Noorderwijk

KLJ Noorderwijk organiseert elke zomer een openluchtfuif op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat. Dit jaar vindt de fuif plaats op zaterdag 6 augustus. Het college van burgemeester en schepenen geeft de vereniging toestemming om tot 3 uur muziek te spelen.