U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
17.06.2016 - 13.09u
Door: Herman Gezelle

Speelstraten in juli en augustus : het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van de Berkenlaan om van 1 tot 31 juli een speelstraat te organiseren in hun straat. De IJzergieterijstraat wordt tijdens de hele zomervakantie een speelstraat. De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen. De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. De dranghekken worden zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden. Eerder keurde het schepencollege ook al tien andere speelstraten goed. U vindt een volledig overzicht op www.herentals.be/speelstraten-2016.

Tweede debatavond over ruimtelijke visie Wuytsbergen-Ekelen

Begin dit jaar gaven de stad en het ontwerpbureau Omgeving een toelichting over de toekomst van het gebied Wuytsbergen-Ekelen. Met de enthousiaste bijdrage van de buurtbewoners werkte het ontwerpbureau voort aan een toekomst voor dit stadsdeel. Op 22 juni zijn daarom alle buurtbewoners en geïnteresseerden welkom voor een nieuwe debatavond. Die vindt plaats in de foyer van cc 't Schaliken en begint om 18.30 uur. Inschrijven is verplicht en kan via www.herentals.be/ structuurschets-wuytsbergen-ekelen, aan het stadsloket of via tel. 014-28 50 50.

De stad organiseert ook een fotowedstrijd. Maak een unieke foto van de kwaliteiten van het gebied of tracht met een beeld vast te leggen wat er u nauw aan hart ligt in uw omgeving. U kunt uw foto's tot 20 juni indienen via de hierboven vermelde webpagina, via Instagram met de hashtag #wuytsbergen of via het stadsloket (vermeld uw contactgegevens op de foto). De maker van de mooiste foto krijgt een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 50 euro.

Gunning voor ontwerp Markgravenstraat gestart

Na de hevige regenbuien van enkele weken geleden, wordt de heraanleg van de Markgravenstraat door de stad prioritair behandeld. Het college van burgemeester en schepen keurt het lastenboek voor de opmaak van de studie en het ontwerp voor de weg- en rioleringswerkzaamheden goed en vraagt een prijsofferte aan bij vijf studiebureaus.

De openbare riolering in de Markgravenstraat is één van de oudste stelsels van de stad. Er zijn scheuren en breuken in de buizen die bij hevige regenval wegverzakkingen veroorzaken. De stedelijke diensten hebben de laatste jaren systematisch plaatselijke herstellingen uitgevoerd. De schade aan de riolering is echter zo groot dat een volledige vernieuwing van de riolering en het wegdek nodig is. De stad besliste in december 2015 om de heraanleg, die oorspronkelijk gepland was voor 2018-2019, te verschuiven naar 2016-2017. In afwachting van de heraanleg voert de stad een tonnagebeperking in. Voertuigen van meer dan 3,5 ton mogen niet meer door de Markgravenstraat.

Aanleggen van opritten in de Peerdsbosstraat

Het college van burgemeester en schepenen laat de opritten in de Peerdsbosstraat (tussen huisnummer 20 en 38) heraanleggen door de firma Rega Infra uit Malle voor de prijs van 7.931,55 euro. De heraanleg van dit deel van de Peerdsbosstraat hoorde bij de aanleg van de Moserstraat. Deze verkavelingswerken zijn ondertussen afgerond. De heraanleg van de opritten in de Peerdsbosstraat kon niet tegelijkertijd worden uitgevoerd omdat Pidpa, Telenet en Eandis hun nutsleidingen eerst ondergronds zullen brengen. De nutsmaatschappijen starten op 23 juni met hun werkzaamheden en zijn klaar tegen eind augustus. Daarna kan de aannemer starten met de aanleg van de opritten.

Boomvakken in Wuytsbergen voor veiliger verkeer

In overleg met de bewoners van Wuytsbergen schilderde de stad in de zomer van 2015 geschrankte parkeervakken in de straat. Het college van burgemeester en schepenen laat er nu ook boomvakken aanleggen. De parkeervakken zijn 2 meter breed, gerekend van aan de stoeprand. Ook de boomvakken zijn 2 meter breed, maar worden aangelegd buiten de goot. Zo komen de boomvakken 30 centimeter verder op de rijweg te liggen en kunnen ze de geparkeerde wagens beschermen tegen aanrijdingen. De geschrankte parkeer- en boomvakken zijn een maatregel om de snelheid van de automobilisten af te remmen. De maximumsnelheid in Wuytsbergen bedraagt 50 kilometer per uur.

Samenwerkingsakkoord voor heraanleg Klein Gentstraat

De gemeente Grobbendonk, de stad Herentals en het meststoffenbedrijf DCM sluiten een samenwerkingsovereenkomst af voor de heraanleg van de Klein Gentstraat. Het wegdek van de Klein Gentstraat is in slechte staat. De straat loopt zowel over het grondgebied van Grobbendonk als dat van Herentals en wordt veel gebruikt door het vrachtverkeer van en naar DCM. De drie partijen kennen de studieopdracht voor de heraanleg toe aan IOK. De werkzaamheden zelf zijn gepland voor 2017.

Viering nationale feestdag

Op donderdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur met een bijeenkomst aan de Lakenhal op de Grote Markt. Daarna volgt een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tot slot biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.

Stadsbestuur ontvangt nieuwe inwoners

Op zaterdag 24 september ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Op het programma staan een brunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling. De aanwezigen ontvangen een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 5 euro en een zwemkaart voor het Netepark.

Gidsen 2e Kempen viert 75-jarig bestaan

Gidsen 2e Kempen bestaat 75 jaar. De jeugdvereniging viert dit met een driedaags evenement van vrijdag 30 september tot zondag 2 oktober. Het college van burgemeester en schepenen ondersteunt de festiviteiten door het ter beschikking stellen van een podium, tafels, stoelen en ander uitleenmateriaal.

Subsidie voor huur van niet-gemeentelijke sportzalen

Het college van burgemeester en schepenen kent een subsidie toe aan AC Herentals, Makoto Jutsu Do, Okinawa Karate, de Herentalse Basketbalclub en judoclub Kiai Ryu voor de huur van niet-gemeentelijke, polyvalente en overdekte sportinfrastructuur. De clubs huren voor hun trainingen een zaal bij Sport Vlaanderen omdat zij niet terecht kunnen in de sportinfrastructuur van de stad. De subsidie bedraagt het verschil tussen de huurprijs bij Sport Vlaanderen en de huurprijs van de sportzalen van de stad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto