Deel uw foto's van het Netepark en maak kans op een mooie prijs : Op vrijdag 1 juli openen de buitenzwembaden van het Netepark. Dat betekent pret voor jong en oud. Wilt u dat met iedereen delen? Doe dan mee met de fotowedstrijd. Deel uw foto's via Facebook, Twitter of Instagram met #netepark en maak kans op een uniek Netepark-verwenpakket ter waarde van 150 euro. Deelnemen kan vanaf twaalf jaar. Minderjarigen hebben wel toestemming nodig van hun ouders.

De kassa van het Netepark verhuist tijdens de grote vakantie naar de zomeringang van het domein. Van 1 juli tot 31 augustus is het recreatiedomein elke dag open van 10 tot 21 uur. Het eerste uur kunt u enkel gebruik maken van de speeltuin. De zwembaden en het sport- en spelaanbod gaan open om 11 uur. U betaalt één toegangsprijs voor de speeltuin en de zwembaden. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis binnen. Het gebruik van de minigolfbanen, het fietscrossparcours, de trampolines en het tafeltennis zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Preventieacties op feestmarkt

Het stadsbestuur en politie Neteland voeren een actie tegen gauwdiefstal tijdens de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 8 juli. De politie is aanwezig met een informatiestand met preventietips. Tijdens een humoristische straattheatervoorstelling krijgt u te zien hoe gauwdiefstal in zijn werk gaat. Ook de animatiefiguren Pick en Pock zijn van de partij.

Verder kunt u een bezoekje brengen aan de antirooktent. Een tabacoloog geeft er uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken. Zij doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Herentals pilootgemeente bij opstart Database Akten Burgerlijke Stand

Herentals stapt als pilootgemeente mee in het project Database Akten Burgerlijke Stand (DABS). De federale overheid wil tegen het einde van de regeerperiode de burgerlijke stand in alle gemeenten informatiseren en toegankelijker maken. Om deze doelstelling te verwezenlijken, startte de dienst administratieve vereenvoudiging (DAV) met het project DABS. De bedoeling is om de papieren akten af te schaffen en uittreksels elektronisch te kunnen afleveren zonder tussenkomst van een ambtenaar. Als pilootgemeente zal Herentals elke akte die het stadsloket opstelt, doorsturen naar de database. Zo kan de DAV dagelijks nagaan of alle technische aspecten van het doorsturen goed functioneren.

Stad koopt twee elektrische bestelwagens

Het stadsbestuur breidt haar wagenpark uit met twee elektrische bestelwagens. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het leveren van de wagens aan Dams garage uit Geel voor de prijs van 59.759 euro. De bijhorende laadpunten kosten samen 2.677,73 euro. In december 2013 kocht de stad ook al een elektrische wagen aan voor de groendienst. De stad komt zo voor een groot deel tegemoet aan de doelstellingen van het burgemeestersconvenant. Dat is een project waarmee de Europese Unie lokale besturen uitdaagt om hun CO2-uitstoot tegen 2020 met 20 procent te verminderen. De elektrische wagens zijn daar een uitstekend hulpmiddel bij, want zij stoten geen CO2 uit.

Stadsbestuur kiest voor ethische belegging

De stad Herentals is sinds 2007 een fairtradegemeente. Het stadsbestuur wil een aanzienlijke bijdrage leveren om dit label te behouden en gaat daarom een nieuwe ethische belegging aan. Het college geeft de financieel beheerder de opdracht om 500.000 euro te beleggen op een Triodos termijnrekening Business tot 30 juni 2020. Triodos Bank staat voor duurzaam en transparant bankieren. Met het spaargeld dat klanten haar toevertrouwen, financiert Triodos Bank uitsluitend bedrijven, instellingen en projecten met een ecologische, sociale of culturele meerwaarde. De bank biedt ook woonkredieten voor particulieren aan en beleggingsfondsen en vermogensbeheer voor beleggers die bedrijven willen aanmoedigen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Fiets mee met De Schakel

Op zondag 28 augustus sluiten we de zomervakantie af met een nieuwe editie van De Schakel. Tijdens dit grote fietsevenement stippelt u zelf een fietstocht uit tussen de verschillende controleposten in de Kempen. Vertrekken kan tussen 8 en 14 uur. De start- en controlepost in Herentals bevindt zich aan de kantine van VC Herentals (Herenthoutseweg 118). Meer informatie over De Schakel vindt u op www.schakel.be.

Herentalse Zwemclub wast uw wagen

Op zaterdag 17 september houdt de Herentalse Zwemclub een carwash op het parkeerterrein van het Netepark (Vorselaarsebaan 56). U kunt er terecht tussen 13 en 19.30 uur. De opbrengst gaat naar de clubwerking.