Extra fietsgraveersessie tijdens kijkdag voor gestolen fietsen op 24 juli
De lokale politie Neteland organiseert twee kijkdagen voor gestolen fietsen. De kijkdagen vinden plaats op dinsdag 24 juli, van 14 tot 18 uur, en op zaterdag 28 juli, van 9 tot 12 uur, in de Stedelijke Werkplaats aan Hemeldonk 8.

Tijdens de kijkdag van dinsdag 24 juli kunt u uw fiets tussen 14 en 16 uur laten graveren door de gemeenschapswachten. Om de wachttijd te verminderen, kunt u zich hiervoor vooraf inschrijven bij de dienst preventie of via het onlineformulier op www.herentals.be/aanvraagformulier-fietsgraveren.

Deze zomer zijn er ook nog fietsgraveersessies op zondag 26 augustus op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof en op woensdag 29 augustus, van 13 tot 16 uur, aan het Dorpshuis in Noorderwijk.


Extra infosessie over nieuwe stemcomputers op de Molekens
Door het nieuwe digitale stemsysteem zal het stemmen bij de verkiezingen van 14 oktober 2012 anders verlopen dan bij de vorige verkiezingen. Het stadsbestuur organiseert hierover een bijkomende infosessie op de Molekens.

De infosessie vindt plaats op woensdag 19 september in de refter van bassisschool De Leertuin (Populierenlaan 1). Er zijn ook infosessies op maandag 3 september in het Dorpshuis van Morkhoven, op dinsdag 11 september in het Dorpshuis van Noorderwijk en op donderdag 13 september in zaal ’t Hof. De infosessies starten telkens om 13.30 uur.

Vanaf 1 september plaatst de stad een stemcomputer, een stembus en een voorzitterscomputer in de bibliotheek en in de wachtzaal van het administratief centrum. Iedereen is welkom om tijdens de openingstijden te komen oefenen. Groepen maken een afspraak met de dienst communicatie.

Openbare verkoop van tafels en stoelen van zaal 't Hof
Het stadsbestuur verkoopt 44 tafels en 280 stoelen die tot voor kort dienst deden in zaal 't Hof.
De tafels en stoelen worden per opbod verkocht in loten van 4 tafels 24 stoelen, 2 tafels 12 stoelen en 1 tafel 6 stoelen. De openbare verkoop heeft plaats op maandag 6 augustus, om 13 uur, in de Stedelijke Garage aan de Boerenkrijglaan 18. De tafels en stoelen zijn er te bekijken vanaf 12.30 uur. Meer bijzonderheden over deze openbare verkoop en de tafels en stoelen staan op www.herentals.be/openbare-verkoop.

Viering nationale feestdag
Op zaterdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag met een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Nadien is er een receptie in de Lakenhal. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur aan de Lakenhal op de Grote Markt.

Alive Festival in Noorderwijk
Op vrijdag 10 augustus is iedereen welkom op het Dorpsplein in Noorderwijk voor een nieuwe editie van het Alive Festival. Het festival start om 20 uur met optredens van verschillende dj’s. Ook Gers Pardoel staat op het podium.

Nieuwe herfst- en winterwandelingen in aantocht
Van 23 september tot 31 maart organiseert Toerisme Herentals elke zondag een wandeling onder begeleiding van een gids. De wandelingen vertrekken om 14.30 uur aan een Herentalse horecazaak en komen daar twee uur later terug aan. Er zijn drie wandelingen die toegankelijk zijn voor kinder- en rolwagens. Vorig jaar namen in totaal 1.868 wandelaars deel aan de 25 wandelingen.

U golft toch ook?
Dit najaar kunnen inwoners van Herentals, Olen en Westerlo deelnemen aan de kennismakingsactiviteit ‘U golft toch ook’ in Golfclub Witbos in Noorderwijk. U krijgt zes uur les van een professionele lesgever, inclusief het gebruik van de driving range, de chipping- en puttinggreen en de oefenbunkers. Dit alles voor de speciale actieprijs van 99 euro per persoon in plaats van 190 euro per persoon. Starten kan op dinsdag 18 september, donderdag 20 september, woensdag 26 september of vrijdag 28 september om 19 uur, of op zaterdag 22 september om 15 uur. Schrijf u snel in bij Sara Vanzonhoven op het gsm-nummer 0479-36 27 42. Het aantal deelnemers is beperkt.

‘U golft toch ook’ is een organisatie van het stadsbestuur van Herentals, de gemeentebesturen van Olen en Westerlo en golfclub Witbos. Het stadsbestuur wil zoveel mogelijk Herentalsenaren aan het sporten krijgen en organiseert daarom regelmatig kennismakingactiviteiten met Herentalse sportclubs.

Sportkamp voor jongeren met een visuele handicap
Op 21, 22 en 23 augustus kunnen kinderen van 9 tot 14 jaar met een visuele handicap deelnemen aan een sportkamp. Elke deelnemer mag ook een vriendje of familielid zonder beperking uit dezelfde leeftijdsgroep inschrijven. Onder begeleiding van ervaren sportmonitoren beleven de kinderen een uitdagende en plezierige sportweek midden in de Herentalse natuur. De kinderen overnachten in Jeugdcentrum De Brink, de sportactiviteiten vinden plaats in sportcomplex De Vossenberg, Bowling Het Ven en het Netepark. Het kamp is een organisatie van het stadsbestuur, Sportregio Kempen ILV en Sportregio Noorderkempen ILV.

Ronde van Noorderwijk
Van 30 juli tot 5 augustus organiseert de gemeenschapsraad van Noorderwijk de zesendertigste Ronde van Noorderwijk. Het stadsbestuur ondersteunt deze loopwedstrijd door het ter beschikking stellen van dranghekken, stoelen, een podium en ander materiaal.

Stad huldigt de Vennebowlers
Op vrijdag 20 juli huldigt het stadsbestuur de Vennebowlers voor hun prestatie tijdens de Special Olympics in Luik. Twaalf atleten van de Vennebowlers namen deel aan deze wedstrijd. Vijf atleten behaalden een gouden medaille, vier atleten behaalden een zil¬veren medaille en twee atleten behaalden een bronzen medaille. De huldiging vindt plaats om 19 uur in de Lakenhal.

Subsidies voor sportverenigingen
Het college heeft de jaarlijkse subsidies voor de erkende sportverenigingen goedgekeurd. In totaal verdeelt het stadsbestuur 13.600 euro over veertig Herentalse sportclubs. Bovendien dienden vijftien sportclubs een aanvraag in voor een impulssubsidie. Na grondige controles gaven de sportdienst en de sportraad een positief advies. Het college keurt de verdeling van het subsidiebedrag van 22.924,22 euro goed.