Huldiging petanquekampioenen : de ereafdeling senioren en de 1ste afdeling veteranen van de Petanqueclub Herentals speelden afgelopen seizoen kampioen. Het college van burgemeester en schepenen huldigt hen tijdens de kampioenenviering op zaterdag 24 september om 19 uur op de thuislocatie van de petanqueclub (Wijngaard 8).

Onderhoud van het wegdek

Het stadsbestuur laat verschillende asfalt- en betonwegen herstellen. Het gaat om het wegdek in de straten Vuilvoort, Stadspoortstraat, Boerenkrijglaan, Sint-Bavostraat, De Beuckelaer-Pareinlaan, Eekhoornpad, Wezelpad, Broekhoven, Hoevereveld, Plassendonk, Vuurdoornstraat en Zavelbosstraat. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor de werkzaamheden aan de firma D'Hollander Emeric bvba uit Stekene voor de prijs van 169.867,93 euro.

Festival van Vlaanderen

Elk najaar organiseren het Festival van Vlaanderen-Mechelen en de provincie Antwerpen klassieke concerten in abdijen, begijnhoven en kerken verspreid over de provincie. In de Sint-Waldetrudiskerk kunt u op zaterdag 1 oktober om 20 uur een concert bijwonen van het vocale en instrumentale barokensemble Vox Luminis. Kaarten zijn te koop bij cultuurcentrum 't Schaliken (www.schaliken.be, tel. 014-28 51 30).

Actie tegen fietsdiefstal

Tijdens de Week van de Mobiliteit organiseren het stadsbestuur, de Lokale Politie Neteland en het Fietspunt een grote actie tegen fietsdiefstal. Op woensdag 21 september kunt u uw fiets tussen 7 en 18 uur gratis laten graveren aan het station. De politie controleert hem op verkeersveiligheid.

Ook pendelaars kunnen hun fiets laten graveren. Zij kunnen hun fiets slotvast achterlaten en hun rijksregisternummer doorgeven aan een medewerker. Na hun werkdag kunnen zij hun fiets gegraveerd afhalen. Iedereen die zijn fiets laat graveren, krijgt een lekkere croissant (zolang de voorraad strekt) en maakt kans om een beugelslot of een Helemaal Herentals Kadocheque te winnen.

Geestelijke gezondheid in de basisscholen

Van 10 tot 16 oktober vindt de Week van de Geestelijke Gezondheid plaats. Ook basisscholen kunnen die week aandacht besteden aan dit thema. De Herentalse scholen krijgen hierbij de steun van het stadsbestuur en het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) Kempen.

De leerkrachten krijgen stickers met een positieve of opbeurende boodschap waarmee ze hun leerlingen complimentjes kunnen geven. De stickers kunnen in de agenda geplakt worden of heel zichtbaar op de trui of jas. De stickers zijn een eerste stap naar andere acties.

Fakkeltocht tegen armoede

Op maandag 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting, organiseert vzw De Fakkel samen met SPAAK, De Dorpel en nog enkele andere armoedeverenigingen een fakkeltocht door de straten van Herentals. Omdat de activiteit ten voordele van een goed doel is, kunnen de organisatoren die avond gratis gebruik maken van de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken.