Data zomerwerkingen 2017 : het stadsbestuur wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven om zich tijdens de zomervakantie twee maanden uit te leven in een fijne speelomgeving. De jeugddienst informeert de ouders nu al over de data van de verschillende zomerwerkingen zodat zij hun verlof en werksituatie hierop kunnen afstemmen.

De stedelijke vakantiewerking De Sjallekes vindt plaats van 3 tot en met 14 juli, van 24 juli tot en met 11 augustus en van 21 tot en met 25 augustus. Ook dit jaar staat De Sjallekes drie weken open voor kleuters: kinderen die geboren zijn in 2013 kunnen er terecht van 3 tot en met 7 juli, van 31 juli tot en met 4 augustus en van 21 tot en met 25 augustus.

In Noorderwijk en Morkhoven is er speelpleinwerking van 17 tot en met 28 juli en van 16 tot en met 31 augustus. De buurtspeelpleinwerking in Diependaal is open van 12 juli tot en met 18 augustus. Bovendien toert ook de speelbus rond van 10 tot en met 20 juli en van 7 tot en met 18 augustus. Er zijn geen zomerwerkingen tijdens het weekend en op feestdagen en brugdagen.

KWB Wandeldag

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan Sportcomité KWB Herentals voor het organiseren van de KWB Wandeldag op zondag 5 maart. De wandelingen starten in de Sint-Antoniuszaal (Kapucijnenstraat 7) tussen 8 en 15 uur.

Nieuwe infogids in de maak

In het voorjaar van 2017 geeft het stadsbestuur een nieuwe infogids uit waarin de werking van de stadsdiensten wordt voorgesteld. De uitgave wordt gefinancierd door advertenties van lokale handelaars en diensten. Het college van burgemeester en schepenen beslist om voor de Infogids 2017-2018 opnieuw samen te werken met de firma Publi-touch uit Korbeek-Lo. De firma zorgt voor de advertentiewerving, de opmaak, het drukwerk en de bedeling. Het stadsbestuur levert de teksten en afbeeldingen aan.