U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
12.01.2017 - 14.19u
Door: Herman Gezelle

Seniorenfitness : senioren die graag een uurtje willen werken aan kracht, lenigheid en uithouding, zijn welkom op de wekelijkse seniorenfitness. U doet er oefeningen met fitballen, elastiband, gymballen en touwen. De lessen vinden elke woensdag van 10 tot 11 uur plaats in de turnzaal van De Vossenberg (Markgravenstraat 93). Deelnemen kost 3,20 euro per les. Nieuw dit jaar is de tienbeurtenkaart. Die kost 27 euro, wat neerkomt op een besparing van 0,50 euro per les. Vooraf inschrijven is niet nodig. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen les.

Nordic walking: ook in 2017

Nordic walking is een intensieve vorm van wandelen. Uw armen, schouders en romp bewegen actief mee dankzij het gebruik van twee speciaal ontworpen wandelstokken, de zogenaamde poles. Als u graag wilt kennismaken met deze sport, kunt u elke dinsdag om 10 uur meewandelen met de gediplomeerde begeleiders. Zij verwelkomen u aan de inkomhal van het Netepark. Van daaruit maakt u een twee uur durende tocht door de prachtige Herentalse natuur. Deelnemen is gratis. Voor het gebruik van de stokken betaalt u 2 euro, maar u mag natuurlijk ook uw eigen stokken gebruiken. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Sportkampen tijdens de krokusvakantie

Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan sportkampen. Inschrijven kan vanaf maandag 6 februari via www.herentals.be/sportkampen. Hier vindt u ook alle informatie.

Lezing over middelgrote steden anno 2017

Herentals is een oude, middelgrote stad met regionale functies en voorzieningen. nno 2017 kijken dit soort steden aan tegen globalisering, vergrijzing, e-commerce, mobiliteitsproblemen en een veranderend klimaat. De milieuraad nodigt professor emeritus Willy Miermans uit voor een lezing over dit onderwerp. De lezing vindt plaats op vrijdag 27 januari in de Lakenhal en begint om 20 uur. Aansluitend kunt u een glaasje meedrinken op de nieuwjaarsreceptie van de milieuraad. Iedereen is welkom.

Dans- en turnshow van Corpus Sanum

Op zondag 12 februari vindt de 45ste dans- en turnshow van Corpus Sanum plaats in de sportzaal van Sport Vlaanderen Herentals. Het stadsbestuur ondersteunt deze sportieve namiddag door turnmateriaal, tafels, stoelen en podiumelementen ter beschikking te stellen. Meer informatie over de show vindt u op www.corpussanumherentals.be.

Provinciaal kampioenschap veldlopen in het Netepark

Op zondag 5 februari organiseert Atletiekclub Herentals het provinciaal kampioenschap veldlopen. De wedstrijden vinden plaats in het Netepark. De jongste lopers bijten de spits af om 11.45 uur en de laatste wedstrijd start om 16.10 uur. Er is extra parkeergelegenheid op de Vorselaarsebaan ter hoogte van Sport Vlaanderen. De club zet parkeerwachters in om alles vlot te laten verlopen.

The Very Big Band lid van Herentalse cultuurraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent The Very Big Band als Herentalse cultuurvereniging. De cultuurraad verleende positief advies. De muziekband ontstond in 1994 en bestaat uit een mix van professionele en niet-professionele zangers die tweewekelijks repeteren. Zij geven regelmatig concerten, zowel in als buiten Herentals. Als lid van de cultuurraad kan The Very Big Band nu aanspraak maken op subsidies van de stad.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto