U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.01.2017 - 13.06u
Door: Herman Gezelle

Mobibus bezoekt Herentals : van 23 tot 31 januari staat de Mobibus naast het administratief centrum in de Augustijnenlaan. Leerlingen van het vierde jaar secundair onderwijs uit Herentals brengen een bezoek aan deze omgebouwde bus. Ze bevat een interactieve tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games doen de leerlingen op een onvergetelijke manier nadenken over thema's als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek. De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de Vlaamse overheid en het stadsbestuur van Herentals.

Onderzoek naar communicatie en dienstverlening van de stad

Het stadsbestuur voert een onderzoek naar de communicatie en dienstverlening van de stad. Aan de hand van een vragenlijst peilt de stad naar de tevredenheid van de inwoners van Herentals. U kunt de vragenlijst digitaal invullen op www.herentals.be/vragenlijst. Er ligt ook een papieren versie bij verschillende stadsdiensten (stadsloket, Netepark, bibliotheek, ...). Die kunt u ter plaatse invullen en indienen. Het onderzoek loopt tot en met 30 januari. Op basis van de resultaten wil de stad beter op de behoeften van haar inwoners inspelen en hen gerichter informeren en voorthelpen.

Hap Food Truck Festival komt terug naar Herentals

Het Hap Food Truck Festival houdt een nieuwe wintereditie op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari. De eetkramen staan op het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk. Iedereen is welkom in dit grote openluchtrestaurant. Er is animatie voor de hele familie en de toegang is gratis. De Kerkstraat is autovrij van 24 februari om 12 uur tot 26 februari om 24 uur. Op het parkeerterrein geldt een parkeerverbod van 23 februari om 7 uur tot 27 februari om 23 uur.

Stadsarchief neemt deel aan Erfgoeddag

Het stadsarchief neemt deel aan de Erfgoeddag op zondag 23 april. Tussen 10 en 16 uur kunt u een kleine tentoonstelling bezoeken en deelnemen aan een exclusieve rondleiding in het archief (Augustijnenlaan 1). Het thema van de Erfgoeddag is 'zorg'. Het is een mooie gelegenheid om de werkzaamheden van de voorbije jaren aan het publiek voor te stellen. Het stadsarchief zette immers sterk in op de zorg voor het erfgoed en het veiligstellen ervan door de bewaaromstandigheden te optimaliseren.

Week van de Amateurkunsten 2017

De volgende editie van De Week van de Amateurskunsten (WAK) vindt plaats van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei. Het stadsbestuur zorgt samen met verschillende verenigingen en kunstenaars voor een week vol optredens, tentoonstellingen en andere activiteiten. Het thema van de week is 'the making of'. Het gaat over ideeën sprokkelen en gedachteluikjes die opengaan. De nadruk ligt op het artistieke proces in plaats van op het eindresultaat.

Jazz in Thals lid van Herentalse cultuurraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent Jazz in Thals als Herentalse cultuurvereniging. De cultuurraad verleende positief advies. Jazz in Thals organiseerde reeds twee succesvolle jazzfestivals in Herentals. Vanaf 2017 wil de vereniging, naast het jaarlijkse festival, nog meer concerten organiseren. Als lid van de cultuurraad kan Jazz in Thals nu aanspraak maken op subsidies van de stad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto