Debatavond over kernversterking : op woensdag 29 maart bent u welkom op een debatavond over kernversterking in gemeenten en kleine steden. De avond start om 19 uur en vindt plaats in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35 in Herentals).

Heel wat gemeenten staan voor een complexe opgave. Hoe kunnen stads- en dorpskernen op een kwaliteitsvolle manier groeien, zonder verlies van eigenheid en identiteit? Bemoeilijkt de schaal van gemeenten en kleinere steden deze zoektocht of ligt hierin net de sleutel?

Eén ding is zeker: er zijn geen kant en klare oplossingen. Deze thematische debatavond geeft u de mogelijkheid om kennis te delen, elkaar uit te dagen en te inspireren.

Bovendien reikt de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) Herentals de eerste Gecoro-awart uit, een wisselbeker voor lokale projecten die de talloze uitdagingen van kernversterking niet uit de weg gaan.

De debatavond is een organisatie van de Gecoro Herentals, in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP), de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de stad Herentals. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/gecoro. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Stadsbestuur zoekt jobstudenten voor zomervakantie 2017

Het stadsbestuur van Herentals heeft deze zomervakantie studentenjobs voor redders, schoonmakers, kinderbegeleiders en administratieve medewerkers. Bekijk de aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/jobstudenten en stel je uiterlijk op 13 april 2017 kandidaat bij t-interim, Bovenrij 35/1 in Herentals. Dat kan op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag, tussen 14 en 17 uur, of na afspraak (tel. 014-23 39 43).

Subsidie voor tentoonstelling ASH-Polaris

De amateursterrenkundigen van Herentals (ASH-Polaris) bestaan 35 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag organiseert de vereniging een tentoonstelling met als titel De ontdekking van ons zonnestelsel. Omdat de tentoonstelling niet alleen geschikt is voor volwassenen maar ook voor kinderen vanaf zes jaar, kent het college van burgemeester en schepenen de vereniging een subsidie van 250 euro toe voor culturele evenementen en projecten voor jongeren.

De tentoonstelling vindt plaats in de Lakenhal en is open op zaterdag 22 april, van 14 tot 20 uur, en op zondag 23 april, van 14 tot 18 uur. Bovendien is er op zondag tussen 10 en 12 uur een verrassingsoptreden van enkele Herentalse woord- en muziekkunstenaars. De toegang is gratis.

Toeristisch seizoen opent op 7 mei

Op zondag 7 mei zet Herentals het toeristisch seizoen op een feestelijke manier in. De lentepicknick vindt dit jaar plaats in domein Le Paige. Er is muziek, kinderanimatie, een marktje met streekproducten en een infostand met toeristische informatie. U kunt ook deelnemen aan twee natuurwandelingen onder begeleiding van een gids. Naar goede gewoonte zetten de belangrijkste toeristische attracties van Herentals hun deuren open. Er valt van alles te beleven aan de jachthaven, De Hut en de Toeristentoren. Van 11 tot 16 uur kunt u een bezoek brengen aan de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinekerk en het begijnhofmuseum. Binnenkort vindt u alle informatie op www.herentals.be/opening-toeristisch-seizoen.

Viering tienjarig bestaan De Fakkel

Vzw De Fakkel bestaat dit jaar tien jaar en viert dit op zaterdag 1 april in de Lakenhal. Het stadsbestuur biedt de vereniging een receptie aan. De Fakkel wil samen met mensen in armoede uit Herentals en omgeving armoede en uitsluiting in onze maatschappij bestrijden.

Jogging Herentals-Tielen

Op zondag 18 juni organiseert vzw Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De gewone jogging van 14 kilometer start rond 13 uur op het parkeerterrein van het sportcentrum Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Rond 13.20 uur start de halve marathon. De politie zorgt voor begeleiding.

Heraanleg Markgravenstraat start op 27 maart

Op 27 maart start een aannemer met de heraanleg van de Markgravenstraat. Tijdens de eerste fase wordt er gewerkt van aan de Kleine Markt tot en met het kruispunt met Vossenberg. De werfzone is afgesloten voor het doorgaand verkeer. De omleiding loopt via de Koeterstraat, de Lierseweg en de Schoolstraat.

De parkeerterreinen van de sporthal en de kunstacademie blijven bereikbaar. Zowel het in- als uitrijden gebeurt via de Vossenberg (straat). Om dit veilig te laten verlopen, staan er tijdelijke verkeerslichten aan de in- en uitrit. In de Vossenberg (straat) geldt eenrichtingsverkeer tussen de Madrigaalstraat en de Bolwerkstraat. Zo ontstaat er een verkeerslus. U kunt het parkeerterrein oprijden vanop de Lierseweg, via de Glasstraat, de Madrigaalstraat en Vossenberg (straat). Het parkeerterrein verlaten gaat via Vossenberg (straat) naar de Bolwerkstraat of de Lierseweg.

Tijdens de heraanleg plaatst de stad elke week een korte update over het verloop van de werkzaamheden op www.herentals.be/heraanleg-markgravenstraat.