Gunstig advies voor bodemsanering Witbos
Het college geeft een gunstig advies aan de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voor het bodemsaneringsproject op het golfterrein aan Witbos. Uit het bodemonderzoek blijkt dat er op het terrein een oppervlakte van 50 m² verontreinigd is met minerale olie. Ook het grondwater is verontreinigd.

De saneringswerkzaamheden zullen ongeveer acht weken duren. Door het naleven van de milieuvergunningsvoorwaarden zijn de risico’s voor de externe veiligheid en de effecten op het leefmilieu, het water, de natuur en de mens beperkt. Ook de lawaai-, stof- en verkeershinder is beperkt aangezien de werkzaamheden plaatsvinden op een afgesloten golfterrein.


Nieuwe zwerfvuilzuiger zorgt voor propere straten
Het stadsbestuur koopt een nieuwe zwerfvuilzuiger aan. Na evenementen zoals de wekelijkse markt, de kermissen en de braderij blijft er veel klein zwerfvuil achter. Een deel wordt door de veegwagens samen met het groter afval opgeborsteld. Op plaatsen waar die niet bij kunnen, gebruikt de reinigingsdienst een kleinere zuigmachine die met de hand bediend wordt. De nieuwe zuigmachine kost 19.690,50 euro.

Voetbaldoelen voor speelterrein Ekelenberg
Het stadsbestuur koopt twee minivoetbaldoelen aan voor het speelterrein in de Ekelenberg. De voetbaldoelen kosten 1.724,25 euro.

Letterfretter
Op zondag 21 oktober zijn alle kinderen van 4 tot 14 jaar welkom op Letterfretter, een groots literair kinderfeest. Tussen 14 en 17 uur kunnen de kinderen deelnemen aan een uitgebreid programma van tekenen, spelen, zingen en vertellen. De muzikale familievoorstelling Als de bomen straks gaan rijden sluit de dag af. De toegang is gratis. De provincie Antwerpen neemt het grootste deel van de kosten op zich en verder kent het stadsbestuur een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten van 1.325 euro toe. Letterfretter is een organisatie van de bibliotheken van Lille, Olen, Vorselaar en Herentals, cc ’t Schaliken, het Provinciaal Bibliotheekcentrum Antwerpen en Artforum vzw.

Buitenschoolse opvang volledig in de Nonnenstraat
Sinds 2007 huurt de stad een lokaal in basisschool De Vesten voor de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees. Wegens plaatsgebrek in de kleuterafdeling zegt basisschool De Vesten deze huurovereenkomst op met ingang van 1 juli 2012. De 21 opvangplaatsen worden overgeheveld naar de opvanglocatie van Stekelbees in basisschool (W)onderwijs in de Nonnenstraat.

Seniorenfeest
Op maandag 1 oktober en dinsdag 2 oktober organiseert het stadsbestuur het jaarlijkse seniorenfeest in cultuurcentrum ’t Schaliken. De senioren kunnen genieten van optredens van Clown Rocky en Lisa Del Bo & Dirk Van Vooren. Kaarten zijn vanaf 1 augustus te verkrijgen bij de gepensioneerdenbond en op de dienst sociale zaken.

Stad steunt Belgisch Kampioenschap Atletiek voor politie
Op vrijdag 29 juni organiseert de politiezone Neteland het Belgisch Kampioenschap Atletiek voor politie in het BLOSO-centrum in Herentals. De stad verleent zijn medewerking en neemt de huurkosten van het BLOSO-lokaal en de atletiekpiste voor haar rekening.

Stad huldigt kampioenenploegen VC Herentals
Op vrijdag 15 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de kampioenenploegen van Voetbalclub Herentals in de Lakenhal. VC Herentals kende een succesrijk seizoen 2011-2012. Het eerste elftal kon, via de eindronde, een promotie afdwingen naar eerste provinciale. Zes van hun jeugdploegen eindigden dit seizoen in de top vijf van hun klassement en de miniemen A en B behaalden de kampioenentitel.
Nieuwe wagen voor de brandweer

Het stadsbestuur koopt een nieuwe monovolumewagen aan voor de brandweer. De brandweer gebruikt het voertuig voor preventiebezoeken en om opleidingen, oefeningen en vergaderingen bij te wonen. Het voertuig wordt ook ingezet om logistieke ondersteuning te beiden bij brandweerinterventies. De wagen kost 36.809,75 euro.

Wandelbrug over de Kleine Nete
Het stadsbestuur laat een wandelbrug bouwen aan de spoorwegbrug over de Kleine Nete. Die verbindt het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug met de natuurgebieden langs beide zijden van de Kleine Nete. Het college gunt de opdracht voor de prijs van 62.383,16 euro