De jeugddienst verhuist : de jeugddienst verhuist in mei naar De Vossenberg. Samen met de sportdienst vormen ze daar de nieuwe afdeling sport, jeugd & internationale samenwerking. De dienstverlening van de jeugddienst verandert niet, alleen de locatie.

Op donderdag 11 mei en vrijdag 12 mei zijn De Vossenberg en de jeugddienstlokalen in het Stadspark gesloten, met het oog op de verhuizing. Vanaf maandag 15 mei kunt u dan in De Vossenberg terecht voor al uw vragen over sport, jeugd en internationale samenwerking. De afdeling is elke werkdag open van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Op maandag is er een avondopening van 17 tot 19.30 uur.

De locatie in het Stadspark krijgt een opknapbeurt en dient vanaf het najaar als vergaderruimte voor Herentalse verenigingen en als uitvalsbasis voor de gemeenschapswachten.

Vernieuwen van daken tuinzaal 't Hof en 't Klavertje

Het stadsbestuur laat de daken van tuinzaal van 't Hof (Grote Markt 41) en van Vrije Basisschool 't Klavertje (Ring 59/1) vernieuwen. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht aan Dakwerken Costermans uit Essen voor de prijs van 198.973,20 euro.

Infoavond voor verenigingen

Ook verenigingen gaan mee met de digitalisering. De sportdienst nodigt daarom de firma ThreeAndMore uit om hun digitaal clubplatform voor te stellen. Met dit platform kunnen verenigingen hun administratie, ledenlijst, activiteiten, communicatie of bank- en verzekeringszaken beheren. De infoavond vindt plaats op donderdag 8 juni om 20 uur in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35). U kunt inschrijven tot 20 mei 2017 bij de dienst sport, jeugd en internationale samenwerking. Deelname is gratis.