U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
10.05.2017 - 09.34u
Door: Herman Gezelle

Fietsostrade F105 verbindt Herentals met Balen : de F105 is de fietsostrade die langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen zal lopen. Met een totale afstand van 26 kilometer zorgt ze ervoor dat u veilig en vlot door de Kempen kunt fietsen. Nu de ontwerpplannen klaar zijn, bereidt de provincie Antwerpen samen met de steden en gemeenten de aanvraag van de omgevingsvergunning en de aanleg van de fietsostrade voor.

Op donderdag 22 juni stelt de provincie Antwerpen de ontwerpplannen van de fietsostrade F105 voor aan de inwoners van Herentals. Iedereen is tussen 16 en 21 uur welkom op de infotentoonstelling in de Lakenhal.

Vacature voor arbeider wegen

Het stadsbestuur heeft een contractuele, voltijdse functie vacant voor een arbeider wegen (m/v) in het niveau D en bezet deze functie bij aanwerving, bij bevordering en bij externe mobiliteit. Solliciteren kan tot en met 24 mei 2017.

Het team wegen, signalisatie & bermbeheer staat onder meer in voor algemene wegenwerken, rioleringswerken, het plaatsen en onderhouden van verkeerssignalisatie en het onderhoud van bermen en grachten. Bijzonderheden over deze functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Nu zondag: Nieuwe Tijden

De wereld verandert zienderogen. We zien meer en meer mensen lokaal bezig om meer greep te krijgen. Dat doen ze door samen dingen te lenen, ruilen, delen, huren. Ook in de Kempen zijn er veel plaatselijke initiatieven: samentuinen, repair cafés, voedselteams, buren die auto's delen, cohousing, ...

Nu zondag 14 mei leggen we de focus op het vervoer in onze toekomst. Vanaf 13 uur bent u welkom op de gratis Beleefmarkt in en rond de Lakenhal. Struin langs de verschillende kraampjes of kom zelf een fiets van de toekomst uittesten in het wielenpark.

Ontvangst kampioenenploegen van de Herentalse IJshockeyclub

De Herentalse IJshockey Club (HYC) sleepte het afgelopen seizoen drie titels in de wacht. HYC won de Beker van België en werd Belgisch kampioen. Ook de jongeren van de U16-ploeg behaalden de eerste plaats in de Belgische competitie. Het stadsbestuur ontvangt de kampioenenploegen op zaterdag 27 mei om 19 uur de Lakenhal.

Voetbalploegen krijgen financiële steun

Het stadsbestuur heeft de Herentalse voetbalploegen bevraagd over hun sportieve noden. De clubs reageerden positief op deze vraag. VC Herentals en Noordstar willen graag een kunstgrasveld op eigen terrein. SKS Herentals wil graag een nieuw drainagesysteem. Het schepencollege ondersteunt de drie voetbalploegen met een financiële bijdrage om zo de verschillende plannen uit te voeren.

Retrothals op zondag 16 juli

Op zondag 16 juli vindt de derde editie van Retrothals plaats op de Grote Markt. Dit gratis evenement bestaat uit een grote retromarkt met allerlei kraampjes en foodtrucks. U kunt er ook tientallen oldtimers en classic cars bewonderen. Verder is er livemuziek en een heleboel kinderanimatie. Van 5 tot 24 uur geldt er een parkeerverbod op de Grote Markt, in de Kerkstraat en op de parkeerterreinen aan zaal 't Hof en de Sint-Waldetrudiskerk. De Grote Markt en de Kerkstraat zijn afgesloten voor het doorgaand verkeer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto