Deel uw foto's van het Netepark en maak kans op een mooie prijs : op zaterdag 1 juli openen de buitenzwembaden van het Netepark. Doe mee met de fotowedstrijd. Deel uw foto's via Facebook, Twitter of Instagram met #netepark en maak kans op een uniek Netepark-verwenpakket ter waarde van 150 euro! Foto's indienen kan van 1 juli tot 21 augustus. Iedereen vanaf twaalf jaar kan deelnemen. Minderjarigen hebben wel toestemming nodig van hun ouders.

De kassa van het Netepark verhuist tijdens de grote vakantie naar de zomeringang van het domein. Van 1 juli tot en met 3 september is het recreatiedomein elke dag open van 10 tot 21 uur. Het eerste uur kunt u enkel gebruik maken van de speeltuin. De zwembaden en het sport- en spelaanbod gaan open om 11 uur. U betaalt één toegangsprijs voor de speeltuin en de zwembaden. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis binnen. Het gebruik van de minigolfbanen, het fietscrossparcours, de trampolines en het tafeltennis zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Elektrische laadpalen aan het administratief centrum en aan het Netepark

Binnenkort plaatst Eandis de eerste twee publieke laadpalen voor elektrische voertuigen in Herentals. De palen komen op het parkeerterrein voor het administratief centrum (Augustijnenlaan 30) en op het parkeerterrein aan het Netepark (Vorselaarsebaan 56). Elke paal heeft twee laadpunten. De bijhorende parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor elektrische voertuigen.

De komende jaren komen er nog negen laadpalen bij op het grondgebied van Herentals. Eandis coördineert de investering, plaatsing en uitbating van de laadpalen voor de stad. De publieke laadpalen zijn in de eerste plaats bedoeld om afstanden tussen het opladen thuis of bij bedrijven te overbruggen. Ze kunnen ook gebruikt worden door mensen die geen privé-oplaadpunt kunnen plaatsen aan hun woning.

Fiets mee met De Schakel

Op zondag 27 augustus sluiten we de zomervakantie af met een nieuwe editie van De Schakel. Tijdens dit grote fietsevenement stippelt u zelf een fietstocht uit tussen de verschillende controleposten in de Kempen. Vertrekken kan tussen 8 en 14 uur. De start- en controlepost in Herentals bevindt zich aan de kantine van VC Herentals (Herenthoutseweg 118). Meer informatie over De Schakel vindt u op www.schakel.be.

Apéro Time op vrijdag 7 juli

Op vrijdag 7 juli kunt u na het werk genieten van een aperitief op de Grote Markt. RPL Events organiseert er vanaf 16 uur het evenement Apéro Time. Het stadsbestuur ondersteunt dit initiatief omdat het de samenhorigheid onder de inwoners versterkt en de stad promoot als woon- en werkomgeving. Op het zuidelijke deel van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal) geldt een parkeerverbod vanaf vrijdag 7 juli om 7 uur tot zaterdag 8 juli om 2 uur.

Herstelling dak Sint-Bavokerk

De stad laat dringende herstellingen uitvoeren aan het dak van de Sint-Bavokerk om de veiligheid te garanderen. De stad liet zich hiervoor adviseren door monumentenwacht. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor de werkzaamheden aan de firma Basalt uit Ekeren. De aannemer heeft ervaring in het restaureren van monumenten. Eerst voert de aannemer een grondige controle van het dak uit met speciale hoogtewerkers. Zo kan bepaald worden welke werken er uitgevoerd moeten worden. Aansluitend start de aannemer met de herstelling. De werkzaamheden zijn afgerond voor het nieuwe schooljaar begint.

Stad vervoert kampmateriaal

Ook dit jaar ondersteunt de stad de Herentalse jeugdverenigingen die op kamp gaan. De uitvoeringsdiensten vervoeren gratis het kampmateriaal van Chiro Morkhoven, Chirojongens Noorderwijk, Chiromeisjes Noorderwijk, Gidsen 2e Kempen, KSA Herentals, Scouts De Buecken, Scouts 5e & 12e Kempen en Zonnemeisjes – Zonneknapen.