Vuur- en rookverbod in Herentalse bossen en heiden : vanaf dinsdag 20 juni geldt een volledig vuur- en rookverbod in de bossen en heiden van Herentals. Door de uitzonderlijke droogte van de afgelopen dagen is er een groot brandgevaar in bossen, natuur- en heidegebieden. Het stadsbestuur roept deze maatregel in om brand in bossen en heiden te vermijden. De politie houdt toezicht op het naleven van het verbod.

We vragen aan iedereen om extra voorzichtig te zijn bij activiteiten in bossen en natuurgebieden. Het stadsbestuur volgt de situatie op de voet en neemt indien nodig bijkomende maatregelen.

Vacature voor expert mobiliteit (m/v)

Het stadsbestuur heeft een contractuele, voltijdse functie vacant voor een expert mobiliteit (m/v) in het niveau B en bezet deze functie bij aanwerving, bij bevordering en bij externe mobiliteit bij bevordering. Solliciteren kan tot 30 augustus.

Als expert mobiliteit ziet u onder meer toe op de verkeersveilige uitwerking van stedenbouwkundige of wegendossiers. U werkt een duurzaam mobiliteitsbeleid uit, actualiseert het mobiliteitsplan en begeleidt de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Bijzonderheden over deze functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Summer Kick Off

Zin om de zomer in stijl af te trappen? Kom dan op woensdag 28 juni naar Summer Kick Off in het Stadspark! Op het podium geven enkele lokale dj's het beste van zichzelf, maar er staan ook grotere namen op de affiche zoals dj F.R.A.N.K., Partyshakerz ft. Violinvasion en Freaquency. Tijdens en tussen de dj-sets kunt u gratis een airbrush-tattoo laten zetten, gezellig iets drinken, een hapje eten of lekker wegzakken in een van de vele zitzakken. Het park wordt volledig omgetoverd tot een zomerbar. Ook het nieuwe skateterrein wordt niet vergeten. Lokale skaters tonen er in de loop van de namiddag hun strafste tricks en stunts. Het festival begint om 14 uur en eindigt om 22 uur. De toegang is gratis. Summer Kick Off is een organisatie van de jeugdraad in samenwerking met de stad Herentals.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens de braderij

Van woensdag 28 juni tot en met zaterdag 1 juli zorgt de braderij voor heel wat leven in het stadscentrum. Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aan.

Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat), Grote Markt, Hofkwartier en parkeerterrein achter zaal 't Hof
Parkeerverbod van woensdag 28 juni tot vrijdag 30 juni, telkens van 11.30 uur tot 24 uur en van zaterdag 1 juli om 11.30 uur tot zondag 2 juli om 3 uur
Verkeersvrij van woensdag 28 juni tot vrijdag 30 juni, telkens van 12 uur tot 24 uur en van zaterdag 1 juli om 12 uur tot zondag 2 juli om 3 uur
Bovenrij, Kerkstraat (tussen parkeerterrein en Grote Markt) en Zandstraat (tussen Nieuwstraat en Sint-Magdalenastraat)
Parkeerverbod van woensdag 28 juni tot zaterdag 1 juli, telkens van 11.30 uur tot 24 uur
Verkeersvrij van woensdag 28 juni tot zaterdag 1 juli, telkens van 12 uur tot 24 uur
Koppelandstraat (tussen Nonnenstraat en Grote Markt) en Kloosterstraat
Het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven van woensdag 28 juni tot vrijdag 30 juni, telkens van 12 uur tot 24 uur, en van zaterdag 1 juli om 12 uur tot zondag 2 juli om 3 uur
Koppelandstraat (tussen Augustijnenlaan en Nonnenstraat), Nonnenstraat, Lantaarnpad en de Paepestraat
Het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven van woensdag 28 juni tot zaterdag 1 juli, telkens van 12 uur tot 24 uur

Aangepaste verkeerssituatie tijdens Noorderwijk Feest

Op zaterdag 29 juli organiseert de gemeenschapsraad van Noorderwijk een groot dorpsfeest. Om alles vlot te laten verlopen, past het stadsbestuur de verkeerssituatie in de buurt tijdelijk aan. De Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan) en de de Ghellinklaan zijn die dag tussen 8 en 18 uur verkeersvrij. Verkeer vanuit Morkhoven volgt een korte omleiding via de Sint-Bavostraat en de Olenseweg. Verkeer vanuit Herentals rijdt om via de Servaas Daemsstraat, Hoge Weg, Schravenhage en de Kruisstraat. Van vrijdag 28 juli om 8 uur tot maandag 31 juli om 17 uur geldt er een parkeerverbod op het Dorpsplein. Op zaterdag 29 juli geldt er van 8 tot 18 uur een parkeerverbod in de Sint-Bavostraat, op het parkeerterrein naast de kerk en op de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan).

Viering nationale feestdag

Op vrijdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur met een bijeenkomst aan de Lakenhal op de Grote Markt. Daarna volgt een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tot slot biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.