U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.07.2017 - 11.19u
Door: Herman Gezelle

Vacature voor een sectormanager stadsontwikkeling : het stadsbestuur heeft een voltijdse, contractuele functie vacant voor een sectormanager stadsontwikkeling in het niveau A en legt een wervingsreserve aan van twee jaar. Solliciteren kan tot en met 30 augustus 2017. Bijzonderheden over deze functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Vacature voor een administratief medewerker

Het stadsbestuur werft een administratief medewerker aan voor de dienst cultuur & toerisme. Het betreft een contractuele, voltijdse functie in het niveau C. Solliciteren kan tot en met 30 augustus 2017. Bijzonderheden over deze functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Zet uw producten in de kijker op het Lekkers met Streken-terras

Lokale producenten van hoeve- en streekproducten kunnen op zaterdag 14 oktober hun producten in de kijker zetten op het Lekkers met Streken-terras. Het terras staat van 10 tot 18 uur op de Grote Markt van Herentals. Daar vindt dat weekend ook de herfsteditie van Shop in Thals plaats. Er kunnen twaalf ondernemers deelnemen. Bent u geïnteresseerd, schrijf u dan snel in. U vindt het inschrijvingsformulier samen met meer informatie op www.herentals.be/lekkers-met-streken.

Septemberkermis 2017

Van 2 tot 11 september staat de Septemberkermis op de Grote Markt. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 2 september om 18 uur in de Lakenhal. Na de opening is er een rondgang onder muzikale begeleiding van fanfare Zucht naar Kunst.

Ook dit jaar zijn er weer enkele leuke extra's. Zo staat er op woensdag 6 september er een infostand aan de Lakenhal waar kinderen tussen 14 en 17 uur een ingekleurde tekening kunnen inruilen voor kortingskaartjes. Het stadsbestuur verdeelt de tekeningen via de Herentalse scholen. U kunt de tekening ook afprinten via www.herentals.be/septemberkermis. Verder is er dit jaar opnieuw een kermisrommelmarkt. Die vindt plaats op zondag 10 september van 14 tot 18 uur. Wilt u deelnemen, schrijf u dan vóór woensdag 6 september in via www.herentals.be/rommelmarkt. Op maandag 11 september sluit de kermis af met een familiedag.

Huldiging biljartclub Magic Betting

Biljartclub Magic Betting heeft het afgelopen seizoen drie titels in de wacht gesleept. Geert Peeters werd Belgisch kampioen in de 42 punten driebanden matchtafel en Jef Verboven in de 50 punten driebanden kleine tafel. Bovendien promoveerde de ploeg driebanden matchtafel van derde naar tweede nationale. Het stadsbestuur huldigt de kampioenen op zaterdag 5 augustus om 19 uur in de Lakenhal.

Initiatie zelfverdediging voor senioren

De stad en de Herentalse sportclub Makoto Jutsu Do organiseren samen een initiatiereeks zelfverdediging voor 55-plussers. De reeks start op 21 september en bestaat uit zes lessen. Die vinden telkens plaats op donderdag van 10 tot 11 uur in De Vossenberg. Deelnemen kost 19,20 euro. Wie een Vrijetijdspas heeft, krijgt 50 procent korting. Inschrijven kan vanaf maandag 4 september via www.herentals.be/initiatie-zelfverdediging.

Stad en Rode Kruis verlengen samenwerkingsovereenkomst Hartveilige stad

Het stadsbestuur en Rode Kruis-Herentals beslissen om de samenwerkingsovereenkomst Hartveilige stad te verlengen voor een periode van twee jaar. De oorspronkelijke overeenkomst werd afgesloten in 2015. Het doel van het project is om mensen met een hartstilstand een zo groot mogelijke kans op overleven te geven. Hierbij is het belangrijk dat omstaanders snel en juist kunnen reageren. Daarom krijgen inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven regelmatig de kans om een gratis reanimatieopleiding te volgen.

Ook goed om weten, is dat de stad en het Rode Kruis ondertussen al vijf publieke EAD-toestellen hebben geplaatst. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar toestel waarmee u een elektrische schok aan het hart kunt toedienen. De toestellen hangen aan de lokalen van het Rode Kruis in de Schoolstraat, in De Vossenberg, in het Netepark, in het cultuurcentrum en aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Volgend jaar komt er ook een in Morkhoven.

Ronde van Noorderwijk

Van 31 juli tot 6 augustus vindt de jaarlijkse Ronde van Noorderwijk plaats. Zeven dagen lang bestrijden de dertien Noorderwijkse wijken en Morkhoven elkaar in een sportieve loopwedstrijd. Verschillende leeftijdscategorieën meten zich op verschillende afstanden op verschillende plaatsen. U vindt alle informatie op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Om de loopwedstrijden veilig te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement in verschillende straten:
• Op dinsdag 1 augustus geldt er van 18 tot 21 uur een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in de Servaas Daemsstraat (tussen Woud en nr. 74).
• Van woensdag 2 augustus om 10 uur tot donderdag 3 augustus om 2 uur is de de Ghellincklaan verkeersvrij.
• Op woensdag 2 augustus zijn de Prinsenstraat en Koningsveld (tussen Prinsenstraat en de Ghelincklaan) van 18 tot 21 uur verkeersvrij.
• Op donderdag 3 augustus geldt er van 18 tot 23 uur een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in Rossem (tussen Servaas Daemsstraat en Pluiskensvest).
• Op vrijdag 4 augustus zijn de Zandkapelweg (tussen verbindingsstraat en Hoogton) en Klaterteer van 18 tot 21 uur verkeersvrij.
• In de de Ghellincklaan geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur op zaterdag 5 augustus, van 18 tot 21 uur en op zondag 6 augustus van 13 tot 20 uur.

Ruiter- en ponytornooi in Duipt

Op zondag 20 augustus, 27 augustus en 3 september organiseert Ruime Stap Morkhoven een ruiter- en ponytornooi in Duipt. Om alles in goede banen te leiden, geldt er op de wedstrijddagen van 7 tot 18 uur eenrichtingsverkeer in Duipt, de Kruisstraat en een deel van Lankem. Er geldt ook een parkeerverbod.

Stad geeft beelden van C.A. Fraikin in bruikleen voor tentoonstelling

In 1817 werd Charles Auguste Fraikin geboren in Herentals. Om het tweehonderdste geboortejaar van de beeldhouwer te herdenken, organiseert het Fraikin-genootschap een tentoonstelling in kasteel Le Paige. De stad geeft hiervoor 23 gipsen beelden van C.A. Fraikin in bruikleen. De tentoonstelling loopt van 1 tot en met 24 september 2017.

Jumelage tussen Rode Kruisafdelingen Herentals en IJsselstein

Rode Kruis-Herentals heeft goede contacten met de afdeling in onze Nederlandse zusterstad IJsselstein. Naar aanleiding van de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis, brengt de Herentalse afdeling op zaterdag 9 september een bezoek aan IJsselstein. Het stadsbestuur en het jumelagecomité steunen deze jumelageactiviteit en kennen Rode Kruis-Herentals een bijdrage van 250 euro toe voor het busvervoer.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto