U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
20.09.2017 - 13.38u
Door: Herman Gezelle

Halloweenwandeling : Op dinsdagavond 31 oktober kunnen kinderen, ouders, grootouders en andere liefhebbers deelnemen aan een Halloweenvertelwandeling. De wandeling volgt een route doorheen het centrum van Herentals en houdt regelmatig halt bij een verteller die de deelnemers trakteert op een leuk griezelverhaal. De wandeling is een kleine drie kilometer lang en is toegankelijk voor kinderwagens. U vindt alle informatie op www.herentals.be/halloween. Inschrijven kan vanaf maandag 2 oktober om 18 uur.

Vredesvlag wappert op 21 september aan het administratief centrum

Op donderdag 21 september, de Internationale Dag voor de Vrede, hangt de stad de vredesvlag uit aan het administratief centrum. Zo toont het stadsbestuur zich solidair met Vrede vzw. Die ijvert dit jaar voor een verbod op kernwapens.

In juli 2017 stemden 122 landen voor een internationaal verdrag dat kernwapens verbiedt. Dit kernwapenverbod zal niet leiden tot de onmiddellijke vernietiging van alle kernwapens in de wereld. Het verhoogt wel de druk op de kernwapenstaten om werk te maken van ontwapening en op financiële instellingen om niet langer in kernwapenproductie te investeren. België, alle andere NAVO-lidstaten en de kernwapenstaten weigeren vooralsnog het nieuwe verdrag te ondertekenen. Het is daarom belangrijk dat Belgische steden, gemeenten en burgers een signaal geven: ook wij willen een verbod op kernwapens!

Festival van Vlaanderen

Elk najaar organiseren het Festival van Vlaanderen-Mechelen en de provincie Antwerpen klassieke concerten in abdijen, begijnhoven en kerken verspreid over de provincie. Zo kunt u in de Sint-Waldetrudiskerk op vrijdag 29 september om 20 uur een concert bijwonen van de Duitse topensembles Lautten Compagney en Calmus. Het stadsbestuur verleent haar medewerking aan de organisatie van dit concert. Kaarten zijn te koop bij cultuurcentrum 't Schaliken (www.schaliken.be, tel. 014-21 90 88).

Seniorenfeest op 9 en 10 oktober

Op maandag 9 en dinsdag 10 oktober vindt het jaarlijkse seniorenfeest plaats in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35). Luc Caals en Erik Goris brengen het theaterstuk De Ziekenkas. In de wachtzaal van een ziekenkas passeren verschillende personages de revue. Ieder heeft zijn eigen leven, zijn eigen verhaal, zijn eigen lach en traan. Een beroepsmilitair die een speciale operatie moet ondergaan. Désiré, die de krukken van zijn vriend komt inleveren. Babette, een prostituee. Tickets kosten 7 euro en zijn te verkrijgen bij het cultuurcentrum (Grote Markt 35, tel. 014-28 51 30, www.schaliken.be).

Wielerwedstrijd 't Scheef Kaderde

Op zaterdag 30 september vindt in Noorderwijk de wielerwedstrijd van 't Scheef Kaderke plaats. Het stadsbestuur past de verkeerssituatie tijdelijk aan zodat de wedstrijd in alle veiligheid kan verlopen. Van 10 tot 18.30 uur geldt er een parkeerverbod in de Hoge Weg, Schravenhage, Lankem, Morkhovenseweg (tussen Lankem en Grebbenbos), Ring (tussen de Ghellincklaan en de kerk) en de Servaas Daemsstraat (tussen Ring en Hoge Weg). Van 12 tot 18.30 uur geldt er ook eenrichtingsverkeer op gans het parcours. Van 30 september tot 5 oktober kunt u ook langskomen op de mosselkermis van de wielerclub.

Doe mee aan de grote bewonersbevraging en maak kans op een geschenkbon

Het stadsbestuur organiseert een bevraging bij de bevolking over vrije tijd, cultuur en museumbeleid in de stad. Wat zijn uw dromen? Hebt u grootse plannen of kleine ideeën die de toekomst van onze stad meer kleur kunnen geven? Of zijn er zaken die u anders wil zien? Dingen die volgens u dringend aangepakt moeten worden? Wij zijn benieuwd naar uw suggesties. Laat uw stem horen en vul de bevraging in via www.herentals.be/onderzoek.

Het onderzoek loopt van 11 september tot en met 30 september. Actiepunten die een aanpak op langere termijn vragen, neemt het stadsbestuur op in een omgevingsanalyse voor de volgende bestuursperiode. We maken de resultaten bekend in januari 2018. Als u de bevraging invult, maakt u kans op een geschenkbon ter waarde van 25 euro.

 

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto