U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
27.09.2017 - 10.43u
Door: Herman Gezelle

Lekkers met streken-terras strijkt neer tijdens Shop in Thals : op zaterdag 14 oktober staat het Lekkers met Streken-terras op de Grote Markt. Twaalf lokale producenten van hoeve- en streekproducten zetten er hun producten in de kijker. Wandel rustig langs de kraampjes om kennis te maken met de producten, en zet u daarna op het gezellige terras om er uitgebreid van te genieten.

Het Lekkers met Streken-terras is een organisatie van het stadsbestuur, de provincie Antwerpen en de middenstandsvereniging.

De deelnemers zijn Appelen Roes (appelen, peren, sappen), Bakkerij Mens (Herentalse Boompjes), Belgische Saffraan (saffraanproducten), Brouwerij Leysen (bier), Chocolatier Lornoy (chocolade en patisserie), De Kijfelaar (biologische groenten, aardappelen en vlees), Den Berk Délice (tomaten), Het ijskoetje (ijs), Hobbybrouwers Hopscheppers vzw (bier), Roothooft (schuimwijn), Vibe Distillers (gin) en Wijndomein Het eiken vat (witte en rode wijn).

Op 14 en 15 oktober vindt bovendien de herfsteditie van Shop in Thals plaats. De winkeliers in het stadscentrum verwelkomen u met open armen en zorgen voor animatie in de winkelstraten. Op zondag zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur. U kunt die namiddag ook de wagens van de Herentalse Oldtimersrit bewonderen. Zij komen tussen 14 en 17 uur aan op de Grote Markt.

Nieuwe kerstverlichting in de centrumstraten

De stad koopt nieuwe kerstverlichting aan voor de Bovenrij, Zandstraat, Nederrij, Hofkwartier en Fraikinstraat. De huidige kerstverlichting is ondertussen meer dan tien jaar oud en is dringend aan vervanging toe. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het leveren van de nieuwe kerstverlichting aan de firma MK Illumination.

Wereldfilm in 't Schaliken

Op woensdag 4 oktober kunt u een vertoning van de film Neruda bijwonen in cultuurcentrum 't Schaliken. Het is 1948 en de Koude Oorlog is opgerukt tot in Chili. Daar beschuldigt senator Pablo Neruda de regering van verraad. President Videla laat hem arresteren, maar Neruda slaat met zijn vrouw op de vlucht. Wanneer hij een speciale agent achter zich aan krijgt, speelt Neruda een spel met zijn achtervolger en laat hij tips achter die zijn mythe enkel groter maken. De film start om 20 uur. De toegang is gratis.

De vertoning van deze Argentijns-Chileens-Spaans-Franse film maakt deel uit van Ciné Horizon, een project van de provincie Antwerpen en MOOOV. Dit project geeft gemeenten de kans om films uit de hele wereld te vertonen aan hun inwoners. De stad en de derdewereldraad brengen dit jaar vier zulke films naar Herentals. Voor deze derde film in de reeks krijgen ze de medewerking van Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK campus Herentals DTL.

Kinderen laten zich inspireren door Fraikin

Naar aanleiding van het tweehonderdste geboortejaar van de Herentalse beeldhouwer Charles Auguste Fraikin organiseerde vzw Ter Vesten in september een tentoonstelling in kasteel Le Paige. De kinder- en jeugdateliers van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst bezochten deze tentoonstelling. Ze lieten zich inspireren door de werken van Fraikin en gingen ter plekke artistiek aan de slag. Het resultaat kunt u vanaf zaterdag 14 oktober bewonderen in de Vitrine, de tentoonstellingsruimte van de academie (Markgravenstraat 89). De tentoonstelling is open op maandag, dinsdag en woensdag van 13.30 uur tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 12.30 uur.

Stad brengt senioren op de hoogte van preventiecampagne tegen griep

Binnenkort ontvangen alle inwoners van Herentals die tussen 65 en 69 jaar zijn een brief van de stad met daarin de vraag om zich te laten vaccineren tegen griep. De stad verspreidt ook affiches en folders om de actie te promoten.

Elke herfst en winter is de griep weer van de partij. Voor de meeste mensen is griep niet meer dan een paar dagen ziek in bed blijven liggen. Maar voor ouderen of mensen met gezondheidsproblemen, zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren, kan een klein griepje ernstige gevolgen hebben. Daarom kunt u zich het beste laten vaccineren. Wilt u meer informatie over griepvaccinatie? Praat erover met uw huisarts of apotheker.

Subsidie voor aankoop natuurgebied

Het college van burgemeester en schepenen verleent Natuurpunt Nete & Aa een subsidie van 26.545,49 euro voor de aankoop van vier percelen natuurgebied in Herentals. Het gaat om een totale oppervlakte van 28.685 m2 in de natuurreservaten Vuilvoort en Addernesten. Natuurpunt Nete & Aa krijgt ook nog een subsidie van 38.724,75 euro van het Vlaamse Gewest. De totale aankoopprijs bedroeg 66.363,73 euro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto