U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
14.11.2017 - 09.01u
Door: Herman Gezelle

Academie zoekt gemachtigde opzichters : bent u 18 jaar of ouder en kunt u zich elke week een paar uur vrij maken? Zet u dan in als vrijwilliger bij de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De academie is voor haar filiaal in het Dorpshuis van Noorderwijk dringend op zoek naar gemachtigde opzichters die leerlingen veilig helpen oversteken op weg naar hun les.

Er zijn lessen op dinsdag en vrijdag, telkens van 16 tot 19 uur. Kunt u zich op een van deze momenten inzetten? Neem dan snel contact op met de academie (tel. 014-21 33 05, directie@samwdherentals.be). U krijgt een gratis opleiding en een vrijwilligersvergoeding van 6 euro per uur.

Oproep beheersorgaan cultuurcentrum en bibliotheek

Het beheersorgaan van cultuurcentrum 't Schaliken en de Stedelijke Openbare Bibliotheek is een commissie die de inrichtende overheid bijstaat bij het beheer van beide instellingen. Naast afgevaardigden uit de gemeenteraad maken ook vertegenwoordigers van de gebruikers van het cultuurcentrum en de bibliotheek deel uit van het beheersorgaan.

Hebt u een gezonde interesse voor cultuur en bibliotheek, woont u in Herentals en voelt u zich geroepen om lid te worden van het beheersorgaan? Stuur dan voor 1 januari 2018 uw kandidatuur naar het college van burgemeester en schepenen, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. U kunt ook mailen naar info@herentals.be. In uw kandidatuur vermeldt u uw contactgegevens (naam, adres, leeftijd) en de motivatie waarom u lid wil worden van de commissie. Voeg ook uw curriculum vitae toe.

Avonturenbos in het Begijnhofpark

In het nieuwe Begijnhofpark komt een avonturenbos waar kinderen zich volop kunnen uitleven. Het is geen speeltuin maar een speelzone met natuurlijke elementen zoals hout en water. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het inrichten van het avonturenbos aan de firma Nature play uit Herentals.

Herentals aan de top op vlak van recycleren

Ovam stelde een nieuw inventarisatierapport op voor huishoudelijk afval. Daaruit blijkt dat Herentals het minste restafval ophaalt van alle middelgrote Vlaamse steden.

Op 16 september 2016 keurde de Vlaamse Regering het nieuwe uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed. Het doel is om tegen het jaar 2022 minder restafval in te zamelen en meer te recycleren. In het plan worden de Vlaamse gemeenten opgedeeld in zestien clusters, afhankelijk van hun sociaaleconomische situatie.

Elke cluster krijgt een doelstelling op maat. Voor middelgrote steden, zoals Herentals, is de doelstelling dat er tegen 2022 nog maximum 139 kilo restafval per inwoner mag ingezameld worden. Met 89 kilo restafval per inwoner deed Herentals het in 2016 al veel beter dan deze opgelegde norm. Herentals scoorde zelfs het beste resultaat van alle middelgrote Vlaamse steden.

Het stadsbestuur en IOK streven er nu naar om dit cijfer de komende jaren nóg verder te laten dalen.

Spoorwegovergang Belgiëlaan afgesloten

Van donderdag 23 tot zondag 26 november voert Infrabel laswerken uit aan de spoorwegovergang aan de Belgiëlaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een spoorwegkraan en vinden omwille van veiligheidsredenen 's nachts plaats.

Tijdens de werken is de overweg (zowel overdag als 's nachts) afgesloten voor het verkeer dat vanuit het centrum komt. Verkeer dat naar het centrum rijdt, kan wel over de overweg rijden. De omleiding loopt via de Fraikinstraat, de Nederrij, de ringlaan en de Poederleeseweg.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Infrabel (www.infobuurtbewoners.be). Hebt u nog vragen, bel dan naar tel. 0800-55 000 of mail naar info.projecten@infrabel.be.

 

imageMeer nieuws

Lierseweg open in beide richtingen vanaf 21 december

Grobbendonk | Herentals 18.12.2018 - 16.19u

Coalitie van 5 partijen maakt einde aan Heistse impasse

Heist op den Berg 18.12.2018 - 13.49u

Man gewond bij home invasion in Mol

Mol 18.12.2018 - 13.41u

Goede doel actie 6e jaar (W)Onderwijs voor TWERK

Herentals 18.12.2018 - 12.18u

Umicore breidt productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren uit

Internationaal | Olen | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.16u

Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"

 Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"
Heist op den Berg 18.12.2018 - 12.03u

Aroma wint Golden FeWeb-award

Aroma wint Golden FeWeb-award
Geel | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.01u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto