U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
22.11.2017 - 09.55u
Door: Herman Gezelle

Doe mee met de groepsaankoop muurisolatie : is uw dak goed geïsoleerd, dan is muurisolatie de volgende stap naar een lagere energiefactuur en meer comfort. Samen met 26 andere gemeenten doet Herentals deze winter mee met de groepsaankoop muurisolatie van de IOK. Zowel het inspuiten van de spouwmuren als het van buitenaf of binnenuit bijisoleren van de muren behoren tot de mogelijkheden.

Ook doe-het-zelvers kunnen muurisolatie aankopen via de groepsaankoop. Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven, kom dan op maandag 27 november om 20 uur naar de infoavond in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). Vrijblijvend inschrijven is ook mogelijk via www.iok.be/muurisolatie.

De actie sluit aan bij het streekproject Kempen2020, een engagement van alle Kempense gemeenten om 20 procent CO2 te besparen tegen 2020.

Bezorg uw kinderen een leuke kerstvakantie met de Grabbelpas en de sportkampen

Ook deze kerstvakantie organiseert het stadsbestuur sportkampen en Grabbelpasactiviteiten. Alles staat in het teken van ter land, ter zee en in de lucht. De knutsel-, dans- en kookactiviteiten van de Grabbelpas vinden plaats van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december en van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari. De sportkampen zijn er van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari voor kinderen en jongeren van zes tot veertien jaar. Inschrijven kan vanaf maandag 27 november om 18 uur via de webshop. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/grabbelpas en op www.herentals.be/sportkampen.

Bewonersvergadering buurtbos Noorderwijk

Op donderdag 23 november bent u welkom op de tweede vergadering over het buurtbos in Noorderwijk. Die vindt plaats in het Dorpshuis (Ring 26) en start om 19.30 uur. In samenspraak met de buurt maakte het stadsbestuur een plan op voor de omvorming van het naaldbos en de aanliggende groenzone aan de begraafplaats van Noorderwijk.

Samen met de Bosgroep Zuiderkempen en het Agentschap voor Natuur en Bos stelt de stad dit plan nu aan u voor. Eind februari 2018 is er een aanplantdag, waarbij de buurtbewoners een handje kunnen toesteken. Ook voor de verdere opvolging van de nieuwe bosaanplant is er ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.

Dunningswerken rond Hidrodoe

De goedgekeurde dunningswerken in de OCMW-bossen rond Hidrodoe worden in de laatste week van november hervat. De werkzaamheden vinden plaats in het gebied tussen de Meivuurstraat, de Bornstraat en Hidrodoe. Er wordt gewerkt tot eind december. Begin 2018 werkt de aannemer nog een maand verder ten noorden van de Meivuurstraat.

De bomen worden geveld en afgevoerd met zware machines. Dit zorgt voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen. Na de werken brengt de aannemer de boswegen en de toegangswegen terug in goede staat.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto