U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
06.12.2017 - 14.35u
Door: Herman Gezelle

Met de bus veilig door het eindejaar : de feestbussen van De Lijn brengen u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. De bussen rijden van tien uur 's avonds tot zeven uur 's morgens. U vindt de routes en rittenschema's op www.herentals.be/feestbus.

Het oudejaarsnachtbiljet van De Lijn gaat dit jaar digitaal. Voor Herentals zijn er 310 gratis sms-tickets beschikbaar. Om gebruik te kunnen maken van een sms-ticket, moet u zich vooraf registreren via www.herentals.be/feestbus. Op oudejaarsavond activeert u uw ticket door EVENT te sturen naar 4884. Voor deze sms betaalt u wel zelf de providerkosten van 0,15 euro.

Late beslissers kunnen ook op de bus zelf een ticket kopen. U betaalt dan 3 euro voor een gewoon ticket of 3,15 euro voor een sms-ticket. Uw ticket is geldig van zondag 31 december om 18 uur tot en met maandag 1 januari op alle bussen en trams van De Lijn. Wie een busabonnement heeft of gratis mag reizen met De Lijn heeft geen ticket nodig.

Feestvierders kunnen veilig met de bus naar de eindejaarsnachtfuiven Kiss Me On New Year's Eve (in de sporthal van Noorderwijk) en Open Up New Year (in zaal 't Hof) . Het stadsbestuur dankt de fuiforganisators voor hun medewerking aan deze BOB-campagne.

Start to Swim

Volwassenen die al kunnen zwemmen maar hun techniek en uithoudingsvermogen willen verbeteren, kunnen deelnemen aan een reeks Start to Swim. Op zaterdag 13 januari start er een nieuwe lessenreeks crawl. Tien weken lang krijgt u begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De trainingen vinden telkens plaats op zaterdag van 9 tot 10 uur. Deelnemen kost 50 euro. Inschrijven kan vanaf dinsdag 2 januari om 18 uur via www.herentals.be/zwemlessen.

Dag van Jan en Andy

De Dag van Jan en Andy is een actie in het kader van de Warmste Week. Van 11 tot 13 uur is iedereen welkom op het Dorpsplein van Noorderwijk. Van daaruit kunt u een uitgestippelde wandeling maken. In de tent zijn er optredens en kunt u iets drinken en een boterham met spek eten. De opbrengst gaat naar Kom tegen Kanker.

Vuurfeest van kwb Sint-Jan

Op zaterdag 6 januari vindt het vijfde vuurfeest van kwb Sint-Jan plaats op de hoek van Krakelaarsveld en Veldhoven. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom rond de knappende houtvuren om samen te genieten van een hapje en een drankje, gezelligheid en goede wensen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Kerstboomverbranding KLJ Noorderwijk

KLJ Noorderwijk organiseert op zaterdag 13 januari vanaf 18 uur een kerstboomverbranding op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat in Noorderwijk. Op woensdag 10 en donderdag 11 januari halen de medewerkers van de stedelijke werkplaats de kerstbomen in Noorderwijk op en brengen ze naar de KLJ-terreinen.

imageMeer nieuws

Benefiet na brandschade aan frituur Leo

Herenthout 14.07.2018 - 07.38u

Voedselschandaal : dodelijke slachtoffers door groenten van Greenyard?

Kempen regio | Vlaanderen 13.07.2018 - 19.36u

Groenewegen wint geeuwetappe, Greg Van Avermaet is steviger leider

Groenewegen wint geeuwetappe, Greg Van Avermaet is steviger leider
Internationaal | Vlaanderen 13.07.2018 - 19.33u

3 jaar cel voor smokkel van transmigranten in vrachtwagens, o.a. vanuit Mol

3 jaar cel voor smokkel van transmigranten in vrachtwagens, o.a. vanuit Mol
Kempen regio | Mol | Vlaanderen 13.07.2018 - 19.27u

Openluchtzwembaden worden onbetaalbaar voor gemeenten

 Openluchtzwembaden worden onbetaalbaar voor gemeenten
Herentals | Kempen regio | Vlaanderen 13.07.2018 - 16.15u

'Verkavelingskoorts in Sint- Dimpna'

Geel 13.07.2018 - 15.02u

Vlaamse Regering met nieuwe eindtermen voor eerste graad

Vlaamse Regering met nieuwe eindtermen voor eerste graad
Kempen regio | Vlaanderen 13.07.2018 - 14.46u

Lierse Kempenzonen officieel aanvaard

Lier regio | Westerlo 13.07.2018 - 07.08u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto