U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
28.12.2017 - 09.52u
Door: Herman Gezelle

Openbaar onderzoek naar windturbinepark in Noorderwijk

ENGIE Electrabel heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw windturbinepark in Noorderwijk. Het park situeert zich ten zuiden van de E313 en ten oosten van het industrieterrein Klein Gent.

Het openbaar onderzoek loopt tot en met 21 januari 2018. Gedurende die periode kunt u standpunten, opmerkingen of bezwaren over de aanvraag indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Dit kan per brief of via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be).

U kunt het dossier raadplegen op www.herentals.be/windturbines. Het ligt ook ter inzage bij de dienst omgeving van de stad. Voor inzage van het dossier moet u een afspraak maken via www.herentals.be/openbaar-onderzoek of tel. 014-28 50 50. Gelieve uitdrukkelijk het dossiernummer OMGP_20170156 te vermelden.

Mobibus bezoekt Herentals

Van 8 tot 16 januari staat de Mobibus naast het administratief centrum in de Augustijnenlaan. Leerlingen van het vierde jaar secundair onderwijs uit Herentals brengen een bezoek aan deze omgebouwde bus. Ze bevat een interactieve tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit.

Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games doen de leerlingen op een onvergetelijke manier nadenken over thema's als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek.

De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de Vlaamse overheid en het stadsbestuur van Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto