U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
10.01.2018 - 13.36u
Door: Herman Gezelle

Dag van de Academies

De academies van het deeltijds kunstonderwijs hebben een belangrijke boodschap voor iedereen die horen wil: een Boodschap van Algemeen Nut. Hebt u interesse in kunst, wilt u bezig zijn met beeld, muziek, woord of dans? Op zaterdag 3 februari geven de stedelijke academies u de kans om te proeven van een kunstvorm die u het meeste ligt.

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Van 12 tot 16 uur
Lakenhal en verschillende locaties in het stadscentrum

Bij het openluchtloket aan de Lakenhal verwennen de leerlingen van de afdelingen muziek en woord iedere welwillende voorbijganger met een vleugje muziek, een gedicht of een verhaal dat zinnenstrelend verbaast. Zij staan u ook artistiek bij terwijl u boodschappen doet in het stadscentrum. U komt hen tegen in winkels en handelszaken, subtiel, van oor tot oor of groots. Muzikaal, theatraal, poëtisch, en gratis. Lang leve de kunsten!

Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst laat in haar plannen kijken
Van 10 tot 18 uur
Markgravenstraat 89

Binnen enkele jaren verhuist de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst naar de Molenvest. Daar wordt een kantoorgebouw omgebouwd tot een grote Kunstencampus waar ook de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans haar onderkomen zal vinden.

Op de Dag van de Academies laat de academie in de plannen kijken. In de Vitrine, de galerie van de academie, kunt u de originele maquette en ontwerptekeningen van FVWW architecten bekijken en ontdekt u wat de toekomstige Kunstencampus te bieden heeft voor de stad Herentals en haar bewoners.

Naar aanleiding van deze ambitieuze plannen fantaseerden de studenten van het atelier mixed media over hun droomatelier. Zij zetten hun zoektocht naar het utopische atelier om in beeldhouwwerken die tentoongesteld worden in de inkomhal.

Maar er is nog veel meer te beleven op deze Dag van de Academies. In de verschillende ateliers kunt u niet alleen de studenten aan het werk zien maar wordt u ook uitgenodigd om zelf deel te nemen aan artistieke workshops. Voor de kinderen zijn er ook verschillende doe-activiteiten. In het eetcafé kunt u iets eten of drinken.

Maud Vanhauwaert, de nieuwe Antwerpse stadsdichter, schreef voor deze Dag van de Academies haar Boodschap van algemeen nut. Ontdek haar gedicht visueel en auditief in de zeecontainer op het parkeerterrein van de academie.

Om 10 uur geeft schepen Ingrid Ryken het startschot samen met de woordklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Een nieuwe toekomst voor de Kempische heuvelrug?

Op de jaarlijkse infoavond van de Herentalse milieuadviesraad hoort u het verhaal van 3.000 jaar landschapsgeschiedenis op de Kempische heuvelrug. Maar er wordt ook vooruit gekeken. We schetsen een toekomstbeeld voor de Kempische heuvelrug met natuur, erfgoed en recreatie als belangrijke bouwstenen.

De sprekers zijn Jos Gysels, oud-directeur van Natuurpunt CVN en bestuurder van Toerisme Herentals en Bas Van der Veken, directeur van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

De voordracht vindt plaats in de Lakenhal op vrijdag 26 januari en begint om 20 uur. Inschrijven is niet nodig en de toegang is gratis. Aansluitend houdt de milieuraad haar traditionele nieuwjaarsreceptie, aangeboden door het stadsbestuur.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto