U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
21.02.2018 - 14.47u
Door: Herman Gezelle

Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur van Herentals werft een diensthoofd stedelijke werkplaats en een werkvoorbereider gebouwenbeheer aan en legt een wervingsreserve aan voor redders. Solliciteren voor deze functies kan tot en met 6 maart 2018. Een uitgebreide functiebeschrijving en de aanwervingsvoorwaarden vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Huldiging Sanne Cant

Sanne Cant, inwoner van Herentals, werd dit seizoen Belgisch, Europees en wereldkampioene veldrijden. Het college van burgemeester en schepenen organiseert een officiële ontvangst met receptie op dinsdag 27 februari om 14 uur in de Lakenhal.

Jeugdraad krijgt subsidie voor #HERman en politiek debat

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen riep de Herentalse jeugdraad #HERman in het leven. Met zijn megafoon geeft deze superheld jongeren een stem over alles wat hen aanbelangt, zoals het fuifbeleid, verkeersveiligheid, speelterreinen en groen in de stad. De resultaten werden gebundeld in een manifest en overgemaakt aan de politieke partijen van Herentals.

Om de mening van de jongeren zichtbaar te maken in het straatbeeld, plant de jeugdraad nog verschillende acties. Daarnaast organiseert de jeugdraad op vrijdag 28 september 2018, twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, een debat tussen Herentalse jongeren en de politieke partijen. Zowel voor het project #HERman als voor het politieke debat, ontvangt de jeugdraad een subsidie voor culturele evenementen en projecten van 250 euro van het stadsbestuur.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens korfbalfinales

Korfbalclub Vobako organiseert zaalfinales korfbal van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart en van zaterdag 24 tot en met zondag 25 maart in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er van vrijdag 16 maart om 19 uur tot en met zondag 18 maart om 17 uur en van zaterdag 24 maart om 12 uur tot en met zondag 25 maart om 18 uur een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan.

Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto