Actieve Speelbabbel voor baby's, peuters en hun ouders

Op dinsdag 6 maart zorgt de stad samen met het Huis van het Kind voor een primeur in de regio. Van 9.30 uur tot 11.30 uur vindt er een actieve Speelbabbel plaats in de turnzaal van De Vossenberg.

De gewone Speelbabbel is een wekelijkse bijeenkomst voor ouders en grootouders met baby's en kleine kinderen tot drie jaar. Dit keer maken we hem actief. Dat betekent dat er niet enkel gespeeld en gepraat wordt, maar dat u ook samen met de kleintjes aangepaste bewegingsoefeningen doet. Eerder organiseerde de stad al bewegingssessies voor ouders met kinderen vanaf drie jaar. De actieve Speelbabbel is de eerste bewegingsactiviteit waaraan ook baby's kunnen deelnemen.

De activiteit kadert in de Week van de Keigezonde Kempen. Die vindt plaats van 1 tot 7 maart. Meer dan twintig gezondheidsorganisaties uit de Kempen hebben een goed gevuld, gezond programma samengesteld voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. Op www.gezondekempen.be vindt u een volledig overzicht van de activiteiten.

Aangenamer fietsen op vlakke kasseien

Het stadsbestuur wil het fietscomfort in het centrum verhogen. De kasseien op de Grote Markt en in de omliggende straten ogen mooi en passen bij het historische karakter van de stad, maar ze zijn minder aangenaam om over te fietsen. Dat wil het stadsbestuur verhelpen met fietscomfortstroken.

Het stadsbestuur laat eerst een teststrook aanleggen in de Kerkstraat. De aannemer breekt daarbij een strook kasseien van 1,70 meter uit. Deze kasseien worden glad gezaagd in het atelier van een gespecialiseerde firma. Daarna gaan de gezaagde kasseien terug naar de werf, waar ze opnieuw gelegd worden. Omdat het verzagen gebeurt in een atelier, zal er op de werf zelf enkele dagen niet gewerkt worden.

De aanleg van de teststrook gebeurt van 9 tot 20 april.

Tijdens de werkzaamheden geldt er eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat (tussen de Grote Markt en het parkeerterrein aan de kerk). Er is dan enkel verkeer mogelijk van de Grote Markt in de richting van de Gildelaan.

De evaluatie van de teststrook gebeurt onder meer door de Fietsersbond met een geijkte meetfiets.