Herentals Fietst en Feest 2018

In 2018 vindt de 14e editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag 2 augustus is er het na-Tourcriterium en op vrijdag 3 augustus het volksfeest met een duatlon, de LU 2 uur van Hertals, optredens en animatie. De Classico Boretti staat gepland op zondag 5 augustus. Herentals Fietst en Feest is een organisatie van vzw De Markt Fietst, met medewerking van de stad Herentals.

Wilt u meewerken aan Herentals Fietst en Feest? De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Meld u aan via www.herentalsfietst.be.

Buslijn 220 rijdt tot aan Morkhoven Dorp

Vanaf dinsdag 3 april rijdt bus 220, op weekdagen van 9 tot 15 uur, tussen Herentals Station en Morkhoven Dorp. Op dit moment is Morkhoven Station nog de eindhalte van deze lijn. Maar dankzij het vlotte verkeer tijdens de daluren kan de bus binnen dezelfde reistijd tot in Morkhoven Dorp rijden.

De nieuwe eindhalte bevindt zich aan de kerk in de Sint-Niklaasstraat. De bus rijdt via de Molenstraat naar het centrum van Morkhoven. Daar maakt hij een lus via de Rode-Leeuwstraat, de Sint-Niklaasstraat en de Goorstraat om zo via dezelfde reisweg terug te rijden naar Herentals.

De bushalte in de Verbindingsstraat wordt vanaf 3 april niet langer bediend. Ook de belbushalte Tempels in de Goorstraat verdwijnt, aangezien de nieuwe halte aan de kerk ook door de belbus bediend wordt. U kunt de nieuwe dienstregeling binnenkort raadplegen op www.delijn.be.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens werkzaamheden in Wiekevorst

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg, Aquafin en PIDPA voeren weg- en rioleringswerkzaamheden uit in Wiekevorst. Van april tot en met september passen de nutsmaatschappijen hun leidingen aan op de Morkhovenseweg (vanaf de Wimp tot aan Wiekevorst-Dorp). Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer van Morkhoven in de richting van Wiekevorst.

Om van Wiekevorst naar Morkhoven te rijden, volgt u een omleiding via de Herenthoutseweg, de Wiekevorstseweg en de Doornestraat. Fietsers rijden langs Bertheide en de Kapelstraat. In oktober 2018 gaan de rioleringswerkzaamheden van start. De weg is dan lange tijd volledig afgesloten. Hierover volgt later meer informatie. Wilt u meer weten over het project, kijk dan op www.heist-op-den-berg.be.

'Grote Prijs Rik Van Looy'

De Grote Prijs Rik Van Looy is een wielerwedstrijd voor beloften en elite met en zonder contract. Op zaterdag 7 juli vindt de eerste editie plaats. De start wordt om 11 uur gegeven in Grobbendonk, de geboorteplaats van Rik Van Looy. Rond 15 uur komen de wielrenners aan op de Grote Markt in Herentals.