Geef uw mening over de heraanleg van het Spaanshofpark :  De stad wil het Spaanshofpark opnieuw aanleggen. Dat doet de stad in overleg met buurtbewoners, maar ook met de scholen, de sportverenigingen en de jeugd van Herentals. Het eerste inspraakmoment vindt plaats op woensdag 28 maart. We spreken af in De Hut aan het Spaanshofpark en gaan dan ter plaatse op verkenning.

Om het inspraakmoment vlot te laten verlopen, werken we in drie groepen. Jongeren (vanaf 12 jaar) kunnen binnenspringen tussen 13 en 15 uur, kinderen zijn welkom tussen 15 en 17 uur en de buurtbewoners tussen 17 en 19 uur.

Ook #HERman, de superheld die jongeren een stem geeft, weet graag uw mening over het Spaanshofpark. Surf naar www.herentals.be/spaanshofpark en vul de enquête in.

Infomarkt over verhogen van bruggen over Albertkanaal

De bruggen over het Albertkanaal worden de komende jaren stelselmatig vervangen. In Herentals verhoogt de Vlaamse Waterweg nv de bruggen aan de Lierseweg en de Herenthoutseweg, en de spoorwegbrug Herentals-Lier.

Op donderdag 29 maart bent u welkom op een infomarkt waar u meer uitleg krijgt over deze werkzaamheden. De infomarkt vindt plaats van 16 tot 20 uur in de tuinzaal van 't Hof (Grote Markt 41).

Het verhogen van de bruggen kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Met bijna 40 miljoen ton vervoerde goederen per jaar is het Albertkanaal de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Vooral het containervervoer kende het voorbije decennium een steile opgang. De huidige beperking in doorvaarthoogte en -breedte onder de bruggen vormt een knelpunt voor de binnenscheepvaart. De verhoging van de bruggen tot 9,10 meter maakt het mogelijk om binnenschepen met vier lagen containers veilig en vlot te laten varen.

Stickerverkoop Rode Kruis

Van donderdag 19 april tot donderdag 3 mei vindt de veertiendaagse van het Rode Kruis plaats. Ook de Rode Kruisafdeling van Herentals trekt de straat op om stickers te verkopen. Om de vereniging te steunen, hangt het stadsbestuur vlaggen van het Rode Kruis aan de vlaggenmasten op de Grote Markt.

Informatiesessie over nieuwe privacywetgeving voor verenigingen

Bedrijven en verenigingen hebben nog tot 25 mei de tijd om zich in orde te stellen met de General Data Protection Regulation (GDPR). Dat is een Europese verordening over de bescherming van persoonsgegevens. Herentals heeft een rijk verenigingsleven dat bestuurd en gedragen wordt door vrijwilligers. Zij hebben veel vragen rond deze nieuwe wetgeving.

Daarom organiseert het stadsbestuur op maandag 9 april een gratis informatiesessie voor alle Herentalse verenigingen. Die vindt plaats in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken en start om 19 uur. De sessie wordt gegeven door medewerkers van Scwitch cvba-so. Ook medewerkers van het stadsbestuur volgen de informatiesessie. Zo kunnen verenigingen later nog bij de stad terecht voor hulp en informatie.

Uitwisseling tussen Herentalse en IJsselsteinse fotoclubs

Koninklijke Fotoclub Herentals en Anthony Koninklijke Fotoclub Herentals houden dit jaar twee uitwisselingen met Fotoclub Ef Elf uit onze Nederlandse zusterstad IJsselstein. Op zaterdag 21 april trekken de twee Herentalse fotoclubs met een achttiental leden naar IJsselstein. Op zaterdag 23 november brengt de IJsselsteinse fotoclub een tegenbezoek aan Herentals. De Herentalse fotoclubs kunnen rekenen op een financiële tussenkomst van de stad. Ze krijgen 250 euro voor het vervoer naar IJsselstein en 250 euro voor de ontvangst in Herentals.

Paaskermis op de Grote Markt

Van zaterdag 31 maart tot woensdag 4 april staat de paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 31 maart om 18 uur met een ontvangst van de foorkramers in de Lakenhal. Na de receptie deelt de paashaas paaseitjes uit op de kermis. Koninklijke Fanfare De Noorderzonen zorgt voor muzikale begeleiding. Op woensdag 4 april is het familiedag. Kermissen is dan goedkoper.