Aerobics voor 55-plussers

Vanaf vrijdag 20 april kunnen sportieve senioren meedoen aan een lessenreeks aerobics. U werkt er op een leuke manier aan uw conditie, op het ritme van de muziek. De reeks bestaat uit tien lessen die telkens plaatsvinden op vrijdag van 10 tot 11 uur in sportcomplex De Vossenberg. Deelnemen aan de volledige lessenreeks kost 32 euro. Houders van een Vrijetijdspas krijgen 50 procent korting. Schrijf u in via www.herentals.be/seniorenaerobics of bij de sportdienst in De Vossenberg (Markgravenstraat 107).

Week van de Amateurkunsten 2018

De volgende editie van De Week van de Amateurskunsten (WAK) vindt plaats van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei. Het stadsbestuur zorgt samen met verschillende verenigingen en kunstenaars voor een week vol optredens, tentoonstellingen en andere activiteiten.

Het thema van de week is 'Kunst buiten!'. Het gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En u kunt altijd buiten de lijntjes kleuren ... U vindt het volledige programma in de Stadskrant van april en op www.herentals.be/WAK.

Mogelijke geluidshinder tijdens werkzaamheden aan brug Lierseweg

De werkzaamheden aan de brug over het Albertkanaal aan de Lierseweg zijn volop aan de gang. Momenteel is de aannemer bezig met de voorbereiding van de bouw van een tijdelijke brug. Die zal ingezet worden als omleidingsweg tijdens het afbreken van de huidige brug. Van maandag 26 maart tot begin mei plaatst de aannemer damplanken in de grond.

Deze werkzaamheden kunnen tussen 7 en 22 uur mogelijk geluidshinder met zich meebrengen. De aannemer probeert dit echter tot een minimum te beperken. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.vlaamsewaterweg.be/brug-herentals of op de infomarkt op donderdag 29 maart in tuinzaal 't Hof (Grote Markt 41).

Internationale Dag van de Astronomie

Op zaterdag 21 april is het de Internationale Dag van de Astronomie. Bij helder weer stellen de amateursterrenkundigen van Herentals (ASH Polaris) hun telescopen op aan het standbeeld van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Vanaf 20 uur is iedereen welkom om een blik te werpen op de maan en de sterren.

Herentals Symfonisch Orkest lid van de Herentalse cultuurraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent het Herentals Symfonisch Orkest als Herentalse cultuurvereniging. De cultuurraad verleende positief advies. Het orkest werd op opgericht op 16 maart 2017 en telt een veertigtal leden. Als lid van de cultuurraad kan het Herentals Symfonisch Orkest nu aanspraak maken op subsidies van de stad.

Hondenpoep = strontvervelend

Hondenpoep is al enkele jaren een van de grootste ergernissen van de Herentalsenaar. Het stadsbestuur ontvangt regelmatig meldingen van bezorgde en zelfs boze burgers over dit fenomeen. Om dit vervelende probleem opnieuw onder de aandacht te brengen, plant het stadsbestuur ook in 2018 verschillende acties.

De gemeenschapswachten delen tijdens de acties gratis hondenpoepzakjes uit en moedigen hondeneigenaars aan om de omgeving netjes te houden. Ook de politie is aanwezig om overtredingen vast te stellen. Hondeneigenaars die hun hond uitlaten zonder zakje, de uitwerpselen van hun hond niet opruimen of hun hond niet aan de leiband houden, riskeren een boete die kan oplopen tot 350 euro.

De stad dankt natuurlijk ook de vele hondeneigenaars die wel netjes achter hun trouwe viervoeter opruimen.

Augustijnenlaan deels afgesloten op zaterdag 5 mei

Op zaterdag 5 mei organiseert Campus De Vesten een open campusdag en een mountainbikewedstrijd. Om alles veilig te laten verlopen, is er tussen 11 en 17 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de Augustijnenlaan (tussen Helikopterpleintje en Hondsberg) in de rijrichting van het station naar de ringlaan. Er geldt ook een parkeerverbod. Het parkeerterrein op het Helikopterpleintje blijft wel bereikbaar.

Tien km van Herentals

Op zondag 6 mei is iedereen vanaf 12 uur welkom op de tweede editie van de Tien km van Herentals. Het wordt opnieuw een feestelijk en sportief evenement voor het hele gezin. Om 12.30 uur weerklinkt het eerste startschot voor de kidsrun. Daarna kunnen jongeren en volwassenen deelnemen aan een loopwedstrijd van 5 of 10 kilometer. De wedstrijden starten aan de terreinen van SKS Herentals. Daardoor is de Olympiadelaan tussen 12 en 17 uur verkeersvrij. Op en naast het voetbalveld kan er naar hartenlust gesupporterd, gegeten, gedronken en gespeeld worden. De voorinschrijvingen lopen tot en met 27 april via www.10vanherentals.be.

De Tien Kilometer van Herentals is een organisatie van Heylen Vastgoed. De opbrengst gaat naar het Olivia Fund, dat therapeutisch, wetenschappelijk onderzoek naar kanker in België ondersteunt.