Start heraanleg Servaas Daemsstraat en omgeving : op 1 juni start een aannemer met de heraanleg van de Servaas Daemsstraat. De Servaas Daemsstraat wordt vernieuwd vanaf het kruispunt met de Ring tot net voorbij Woud. Ook de Brouwerijstraat, Woud en Mussenblok worden heraangelegd.

Naast een nieuw wegdek, komt er nieuwe riolering en vernieuwen de nutsmaatschappijen hun leidingennet. De werken van de nutsmaatschappijen starten een tweetal weken voor de werken aan de weg. Volgens de huidige planning, is de heraanleg in de lente van 2019 afgerond.

Vanaf 1 juni is de Servaas Daemsstraat afgesloten voor het verkeer. De officiële omleiding loopt via de Paradijsstraat, Hezewijk, de Koning Boudewijnlaan, de E313 en de industriezone. Ook fietsers en voetgangers moeten een korte omleiding volgen. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

Nieuwe voetpaden in Sint-Waldetrudisstraat

Op maandag 14 mei start een aannemer met de heraanleg van de voetpaden in de Sint-Waldetrudisstraat. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden afgerond vóór het bouwverlof.

De straat is gedurende de hele periode afgesloten voor autoverkeer. De omleiding loopt via de Bovenrij, Kerkstraat, Kerkplein en Herenthoutseweg. De verbinding tussen de Noorderwijksebaan en de Rode Kruisstraat en de verbinding tussen de Rode Kruisstraat en de Spekmolenstraat blijven open.

Fietsers en voetgangers kunnen wel via de werf passeren. We vragen enige voorzichtigheid tijdens de werkuren, aangezien er voertuigen op de werf rijden. U kunt ook altijd via de vrije doorsteken fietsen of wandelen.