Vacature voor een mecanicien : de stad zoekt een mecanicien voor de garage van de stad (niveau D, voltijds, contract van onbepaalde duur, knelpuntberoep, wervingsreserve van twee jaar). Als mecanicien bent u verantwoordelijk voor het beheer van het wagen- en machinepark. Ook herstellingen en onderhoud van tuinmachines behoren tot uw takenpakket. Solliciteren kan tot 23 mei. Meer bijzonderheden over de functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Koningsschieting en opening Begijnhofpark

Op zondag 3 juni vindt de officiële opening van het Begijnhofpark plaats. De stad nodigt iedereen uit om langs te komen op dit feestelijk moment. Om 12 uur is er bij de openingsreceptie alvast een gratis drankje voor iedereen. Om 12.45 uur zijn er toespraken van afgevaardigden van het stadsbestuur en het OCMW. Om 13 uur begint de koningsschieting van de Sint-Sebastiaansgilde met een optocht van de huidige koning door het Begijnhof en het Begijnhofpark.

De koningsschieting van de Sint-Sebastiaansgilde vindt om de drie jaar plaats. Tijdens de aanleg van het Begijnhofpark kon de wedstrijd uitzonderlijk niet doorgaan, en daarom werd ze naar dit jaar verplaatst. Na de optocht om 13 uur volgt het traditionele 'bannen' en geven genodigden ereschoten op de 21 meter hoge staande wip. Dan start de wedstrijd onder de gildebroeders en gildezusters. Wie erin slaagt de gaai naar beneden te halen, mag de koningsbreuk aangespen en is voor de volgende drie jaar koning of koningin van de gilde. U kunt dit evenement in alle veiligheid bijwonen en ondertussen genieten van een lekker gildebiertje.

Vanaf donderdag 10 mei is het Begijnhofpark al open voor het publiek. U mag op het gazon komen, maar het kruidenrijke grasland is nog niet klaar. Dit laatste is afgezet met lint.

Gymnastiekwedstrijden in De Vossenberg

Op zondag 13 mei organiseert Corpus Sanum de twintigste Memorial Bjorn Serneels in Sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 107). De Memorial Bjorn Serneels is een wedstrijd voor trampoline, tumbling en dubbelmini waaraan een 400-tal gymnasten deelnemen. Het parkeerterrein van De Vossenberg is afgesloten van zaterdag 12 mei om 20 uur tot zondag 13 mei om 22 uur. Deelnemers en toeschouwers kunnen parkeren op parkeerterrein 2 in de Markgravenstraat en op het parkeerterrein aan de tekenacademie.

Vierde editie van Jazz in Thals

De vierde editie van Jazz in Thals brengt opnieuw gratis jazzmuziek naar het centrum van Herentals. Op zondag 20 mei kunt u tussen 21 en 1 uur negen bands aan het werk zien in negen cafés op en rond de Grote Markt. Meer informatie over het festival en de artiesten vindt u op www.jazzinthals.be.

Voor en tijdens het festival kunt u op de Grote Markt terecht voor een lekkere hap. Om plaats te maken voor de foodtrucks geldt er van 12 uur tot 2 uur een parkeerverbod op het zuidelijke deel van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal).

Apérotime op vrijdag 25 mei

Op vrijdag 25 mei kunt u na het werk genieten van een aperitief op het kerkplein van de Sint-Waldetrudiskerk. Apero bvba organiseert er vanaf 18 uur het evenement Apérotime. Het stadsbestuur ondersteunt dit initiatief omdat het de samenhorigheid onder de inwoners versterkt en de stad promoot als woon- en werkomgeving. Op het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk geldt een parkeerverbod van vrijdag 25 mei om 7 uur tot zaterdag 26 mei om 3 uur.

Kermis in Morkhoven

Van zondag 13 tot dinsdag 15 mei staat de Meikermis op het dorpsplein in Morkhoven. Op zondag is de kermis open vanaf 14 uur, op maandag en dinsdag vanaf 17 uur. Zangkoor Cum Amore houdt op zondag 13 mei vanaf 9 uur een dorpscafé open in het Dorsphuis (Dorp 1). Iedereen is van harte welkom voor een drankje en een babbel.

Heistse Pijl rijdt door Herentals

Op zaterdag 2 juni vindt de Heistse Pijl plaats. De wielerwedstrijd start in Turnhout en komt aan in Heist-op-den-Berg. Het parcours loopt deels door Herentals. Tussen 14 en 14.30 uur maken de wielrenners een doortocht door Kamergoor, Zavelbosstraat, Sint-Jobsstraat, Augustijnenlaan, Hofkwartier, Grote Markt, Kerkstraat, Kerkplein en Herenthoutseweg. Van 8 tot 15 uur geldt er een parkeerverbod langs het hele parcours, behalve op het zuidelijke deel van de Grote Markt.

Speelstraten in juli en augustus

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van achttien straten om tijdens de zomervakantie een speelstraat te organiseren in hun straat. De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen. De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. In de meeste straten worden de dranghekken zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden. Vier straten worden doodlopend gemaakt en zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. U vindt een volledig overzicht van de speelstraten op www.herentals.be/speelstraten.

Subsidie voor nieuw jeugdlokaal Gidsen 2e Kempen

Gidsen 2ee Kempen wil haar lokaal op Kleerroos uitbreiden. Vriendenkring Gidsen 2de Kempen vraagt hiervoor een subsidie nieuwbouw jeugdlokalen aan bij de stad. Na positief advies van de werkgroep Fonds Herentalse jeugdlokalen, beslist het college van burgemeester en schepenen om 35.000 euro toe te kennen aan de vereniging.

Viering 75-jarigen

Het stadsbestuur organiseert een receptie voor alle 75-jarigen die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1943 geboren werd, ontvangt een uitnodiging en is op zaterdag 6 oktober om 11 uur welkom in de Lakenhal.