Infomarkt over de Kunstencampus

Begin 2015 kochten het stadsbestuur van Herentals en de Lokale Politie Neteland het voormalige Belgacomgebouw in de Molenvest. De politie is op dit moment reeds gehuisvest in dit gebouw. In de toekomst krijgen ook de stedelijke kunstacademies hier onderdak. Dit grootse project werd in Herentals al snel bekend als de Kunstencampus.

Ondertussen zijn er heel wat nieuwe stappen gezet. Het stadsbestuur wil u daarvan op de hoogte brengen en organiseert op woensdag 6 juni van 18 uur tot 20 uur een infomarkt in de Lakenhal.

U vindt er informatie over de bestemming, de toekomstige dienstverlening en de mobiliteitsstudie. Verder kunt u er de ontwerpen van het architectenbureau inkijken. Alle buren, inwoners en iedereen met een hart voor het Herentalse cultuurleven zijn van harte welkom.

Summer Kick Off

Zin om de zomer in stijl af te trappen? Kom dan op zaterdag 23 juni naar Summer Kick Off. Het wordt een extra lange feesteditie want Summer Kick Off, vroeger Parkrock, bestaat 20 jaar! Omwille van de heraanleg van het Stadspark wijkt het festival dit jaar uit naar het parkeerterrein achter zaal 't Hof.

Vanaf 16 uur geven Gestapo Knallmuzik, MAF, Chackie Jam en Fenix het beste van zichzelf op het podium. Tijdens en tussen de optredens kunt u gezellig iets drinken, een hapje eten of lekker wegzakken in een van de vele zitzakken. Om 22 uur begint de afterparty in zaal 't Hof met De Stinkende Awesome, Magic Lutje & Crazy Lucien, Hypesquad & Emillion, TND en dj Bex. Summer Kick Off is een organisatie van de jeugdraad in samenwerking met de stad Herentals. De toegang is gratis.

Lekkers met streken

Op zaterdag 2 juni staat het Lekkers met Streken-terras van 11 tot 18 uur op de Grote Markt. Dertien lokale producenten van hoeve- en streekproducten zetten er hun producten in de kijker. Wandel rustig langs de kraampjes om kennis te maken met de producten, en neem daarna plaats op het gezellige terras om er uitgebreid van te genieten. Voor meer informatie over de deelnemers kunt u terecht op www.herentals.be/lekkers-met-streken.

Van vrijdag 1 juni om 14 uur tot zaterdag 2 juni om 22 uur geldt er een parkeerverbod op de noordzijde van de Grote Markt (tussen Lakenhal en Hofkwartier).

Het Lekkers met Streken-terras is een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met de provincie Antwerpen, in het kader van de Week van de Korte Keten.

Open Park

In de tuin van Koetshuis Le Paige (Nederrij 98) kunt u op zondag 27 mei van 13.30 uur tot 18 uur optredens bijwonen van de Herentalse fanfares en harmonies. U kunt er ook genieten van een drankje. Voor de kinderen zijn er verschillende attracties. De toegang is gratis.

Activiteiten van de Vlaamse Wielerschool

Op zaterdag 9 juni houdt de Vlaamse een Wielerschool een miniemendag. Kinderen tussen 8 en 11 jaar fietsen vanuit Herentals naar de wielerbaan in Hulshout en leggen er een behendigheidsparcours af. Van maandag 2 tot vrijdag 6 juli vindt de jaarlijkse Ronde van de Aspiranten plaats.

De ronde is geen wedstrijd maar bestaat uit begeleide dagtochten van 60 tot 100 kilometer met veel leuke fietsproeven. De ronde eindigt op 6 juli op de Grote Markt in Herentals. Enkele weken later is er ook een Ronde van de Miniemen. Die start op maandag 30 juli aan basisschool Leertuin in de Populierenlaan en komt daar vrijdagnamiddag terug aan.

Wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Morkhoven

Ciclismo Mundial organiseert op zondag 10 juni een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De wedstrijd start om 15 uur in de Molenstraat in Morkhoven. Het parcours loopt via de Voortkapelseweg, de Zandhoevestraat, Broekhoven, Berteneinde en de Wiekevorstseweg terug naar de Molenstraat.

Van 14.30 uur tot 17.30 uur geldt er eenrichtingsverkeer op het parcours. Het verkeer mag in de rijrichting van de wedstrijd meerijden, na de groene vlag. Van 14 tot 18 uur geldt er een parkeerverbod op het volledige parcours.

MidzomerThals

Op zondag 24 juni organiseert de Herentalse cultuurraad voor de derde keer het evenement MidzomerThals. Dat vindt dit jaar niet plaats rond kasteel Le Paige, maar aan de overkant van de Nederrij, op het domein achter het Koetshuis. Vanaf 13 uur stellen de Herentalse culturele en socioculturele verenigingen zich aan u voor.

Ze staan met een standje op de verenigingenmarkt, bieden lekkere hapjes aan of geven het beste van zichzelf op het podium. Kinderen kunnen een centje bijverdienen door speelgoed, boeken of kleding te verkopen op de kinderrommelmarkt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.cultuurraadherentals.be.

Midzomer Tour voor retrofietsen

Café Welkom organiseert op donderdag 21 juni de Midzomer Tour met een retro-fietsrit en een wereldrecordpoging. Het evenement start om 16 uur op het Dorpsplein van Noorderwijk. Het Dorpsplein is van 8 uur 's morgens tot 1 uur 's nachts autovrij.

Viering Vlaamse feestdag

Op woensdag 11 juli organiseren de Herentalse cultuurraad en de stad een viering voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De viering vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur. Op het programma staat een feestrede van Rik Schutz met als titel Hoe horen Hollandse oren Belgisch-Nederlands?. Voor en na de lezing is er een samenzang onder leiding van Dirk De Vos. De 11 juliviering wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door het stadsbestuur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Stad vervoert kampmateriaal

Ook dit jaar ondersteunt de stad de Herentalse jeugdverenigingen die op kamp gaan. De uitvoeringsdiensten vervoeren gratis het kampmateriaal van Chiro Morkhoven, Chirojongens Noorderwijk, Chiromeisjes Noorderwijk, Gidsen 2e Kempen, KSA Herentals, Scouts De Buecken, en Scouts 5e & 12e Kempen.