U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
06.06.2018 - 12.49u
Door: Herman Gezelle

Verbod op zwaar vrachtverkeer in Hoogton, Witbos en Verbindingsstraat

Het college van burgemeester en schepenen beslist om een tonnagebeperking in te voeren in Hoogton, Witbos en de Verbindingsstraat. Voertuigen die in beladen toestand meer wegen dan 3,5 ton mogen niet meer door deze straten rijden, uitgezonderd om te laden en te lossen. Landbouwvoertuigen krijgen wel doorgang.

In andere straten in de omgeving, zoals de Zandhoevestraat, Streepstraat, Broekhoven, Schommestraat en Lankem, geldt reeds enkele jaren een tonnagebeperking. Sinds vorige zomer geldt er ook een tonnagebeberking van 5,5 ton in op de as Noorderwijk-Morkhoven. Het bestuur wil zo het gebruik van sluipwegen beperken en het zwaar verkeer naar de hiervoor bestemde wegen leiden.

Rode Duivels op groot scherm

Op 18, 23 en 28 juni spelen de Rode Duivels hun wedstrijden in de eerste ronde van het wereldkampioenschap voetbal. Vzw Homahe zorgt opnieuw voor een groot scherm op de Grote Markt. Iedereen is welkom om onze nationale voetbalploeg aan te moedigen. Als de Rode Duivels verder doorstoten op het WK, kunt u ook op de Grote Markt terecht voor de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en wie weet zelfs voor de finale op zondag 15 juli.

Om alles vlot te laten verlopen, past de stad de verkeerssituatie op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal) tijdelijk aan:

• Parkeerverbod van maandag 18 juni om 8 uur tot dinsdag 19 juni om 10 uur
• Verkeersvrij op maandag 18 juni vanaf 15 uur

• Parkeerverbod van zaterdag 23 juni om 8 uur tot zondag 24 juni om 10 uur
• Verkeersvrij op zaterdag 23 juni vanaf 12 uur

• Parkeerverbod van donderdag 28 juni om 8 uur tot vrijdag 29 juni om 6 uur
• Verkeersvrij op donderdag 28 juni vanaf 18 uur

Braderij wordt Shopping Festival

Van woensdag 27 juni tot en met zaterdag 30 juni zorgt het Shopping Festival voor heel wat leven in het stadscentrum. De handelaars en horeca-uitbaters zorgen elke dag voor optredens en animatie in de winkelstraten.

's Avonds vindt er telkens een evenement plaats op de Grote Markt. Op woensdagavond blaast de Wallace Pipe band het festival op gang. Op donderdag kunt u de WK-wedstrijd van de Rode Duivels volgen op een groot scherm en op vrijdag is er een optreden van de Johnny Cash Tribute Band. Op zaterdag sluit de Boogie Wonderband Disco het Shopping Festival af.

Om alles vlot te laten verlopen moet de stad de verkeerssituatie in het centrum tijdelijke aanpassen. De bewoners van de betrokken straten vinden het aangepaste verkeersreglement binnenkort in hun brievenbus. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.herentals.be/wegen-en-verkeer of bij het stadsloket (tel. 014-28 50 50).

Coach gezocht voor project Bewegen op Verwijzing

Zorgregio Neteland is op zoek naar een coach (m/v) voor het project Bewegen op Verwijzing (BOV). Daarbij verwijst de huisarts patiënten door naar een BOV-coach die hen stimuleert om meer te bewegen aan de hand van een beweegplan en consultaties. De BOV-coach werkt op zelfstandige basis. Solliciteren kan tot en met 19 juni 2018. Meer informatie over de functie en het gewenste profiel vindt u op www.herentals.be/vacatures.

VC Herentals laat jonge voetballers proeven van het WK

Op zaterdag 9 juni zijn de terreinen van VC Herentals the place to be voor iedereen die van voetbal houdt. Jeugdploegen uit België en Nederland strijden er, elk onder de vlag van een ander land, voor de titel van wereldkampioen. Het wordt een dag vol spannende wedstrijden en vooral plezier, zowel op als naast het veld. Bezoekers kunnen parkeren op het multifunctioneel terrein naast de voetbalterreinen. Het skatepark moet wel bereikbaar en beschikbaar blijven voor skaters.

Extra ondersteuning voor Jeugdcentrum 2200

Jeugdcentrum 2200 wordt uitgebaat door een ploeg van gedreven jongeren. Zij willen de benedenverdieping van het jeugdcentrum opfrissen, investeren in een nieuwe geluids- en lichtinstallatie en promotie voeren voor de werking. Het college van burgemeester en schepenen beslist daarom om de reeds toegekende subsidie van 17.500 euro die voorzien was voor een extra werkkracht, aan te wenden om deze investeringen mogelijk te maken.

NEOS en ASH-Polaris lid van de Herentalse cultuurraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent NEOS en ASH-Polaris als Herentalse cultuurverenigingen. De cultuurraad verleende positief advies. NEOS staat voor Netwerk Ondernemende Senioren. De vereniging biedt een breed cultureel jaarprogramma aan met bijzondere aandacht voor sociaal contact. ASH-Polaris is de Herentalse vereniging voor amateur sterrenkundigen. Al 36 jaar brengt de vereniging mensen die interesse hebben in sterrenkunde en ruimtevaart samen. Zij brengt ook wetenschap naar het grote publiek via voordrachten, kijkavonden en tentoonstellingen. Als lid van de cultuurraad kunnen de verenigingen aanspraak maken op subsidies van de stad.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto