Zonnewagen Solar Team op bezoek bij Shopping Festival 

Op woensdag 27 juni kunt u tijdens het Shopping Festival in Herentals tussen 13 en 19 uur kennismaken met Punch One, de zonnewagen van het Belgische Solar Team. Het team haalde enkele maanden geleden een schitterende derde plek op de Bridgestone World Solar Challenge 2017, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. In oktober 2018 neemt het team deel aan het Latijns-Amerikaans kampioenschap.

Het Solar Team heeft een connectie met Herentals. De teamleider is geboren en getogen Herentalsenaar Joachim Verheyen. Na het Sint-Jozefscollege werkte hij zijn studie als industrieel ingenieur af in Leuven. Zo kwam hij terecht in het Solar Team. De stad Herentals is verheugd om Joachim en zijn team te mogen ontvangen in de stad. Plaats van afspraak is in het autodorp, op de noordzijde van de Grote Markt.

Zomerwandelingen en -fietstochten

In juli en augustus kunt u weer deelnemen aan vier zomerwandelingen en twee themafietstochten. Een ervaren gids neemt u mee langs de mooiste plekjes van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De tochten vertrekken stipt om 14.30 uur, telkens op een andere locatie.

Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. Tijdens de eerste wandeling op zondag 8 juli komt u meer te weten over het industriële begin van Herentals. De wandeling start om 14.30 uur aan het NMBS-station op het Stationsplein. De volledige kalender vindt u op www.herentals.be/toerisme of bij de dienst toerisme op de Grote Markt.