De 3Master beloond voor deelname aan Operatie Proper

Vlaanderen zet volop in op de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Een van de vele initiatieven is Operatie Proper, het project dat scholen en verenigingen steunt in hun initiatief tegen zwerfvuil. IOK Afvalbeheer coördineert Operatie Proper voor de Kempense gemeenten.

Zeven verenigingen, vierentwintig lagere en zeven secundaire scholen in achttien gemeenten trokken dit schooljaar ten strijde tegen zwerfvuil en sluikstort. De deelnemers gingen een paar vastgelegde uitdagingen aan zoals het regelmatig opruimen van de eigen terreinen en de directe omgeving.

Daarnaast kozen ze eigen actiepunten: van het aanduiden van een vuilbak-steward tot het voeren van een sociale mediacampagne om hun inspanningen in de kijker te plaatsen. De scholen kregen gratis communicatie- en opruimmateriaal via de Mooimakers, een samenwerkingsverband tussen Ovam, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Eén van de deelnemende scholen was de 3Master in Herentals. Als beloning kreeg de school een cheque ter waarde van 420 euro. De cheque werd overhandigd tijdens de opendeurdag van De 3Master op zondag 24 juni.

Ook volgend schooljaar komt er een nieuwe Operatie Proper. Scholen en verenigingen kunnen zich aanmelden via www.mooimakers.be/operatie-proper. Voor meer informatie kunt u terecht bij IOK via mooimakers@iok.be of tel. 014-57 10 39.

Eerste editie Grote Prijs Rik Van Looy

Op zaterdag 7 juli vindt de eerste editie van de Grote Prijs Rik Van Looy plaats, een koers voor beloften en elites met en zonder contract. Tweevoudig wereldkampioen Rik Van Looy, de Keizer van Herentals, geeft om 11 uur het startschot in zijn geboortedorp Grobbendonk.

Van op het Astridplein trekken de renners richting Bouwel en Herenthout, waar ze vier grote lussen afwerken. Vervolgens rijden ze naar Herentals voor de finale van drie plaatselijke rondes. De finishlijn is getrokken aan het standbeeld van de wielerkeizer op de Grote Markt. U vindt een overzicht van het parcours op www.gprikvanlooy.be.

Om alles vlot te laten verlopen moet de stad de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aanpassen. De bewoners en handelaars van het centrum vinden het aangepaste verkeersreglement binnenkort in hun brievenbus. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.herentals.be/wegen-en-verkeer of bij het stadsloket (tel. 014-28 50 50).

Retrothals op zondag 15 juli

Op zondag 15 juli vindt de vierde editie van Retrothals plaats op de Grote Markt. Dit gratis evenement bestaat uit een grote retromarkt met allerlei kraampjes en foodtrucks. U kunt er ook tientallen oldtimers en classic cars bewonderen.

Verder is er livemuziek en een heleboel kinderanimatie. Van 5 tot 24 uur geldt er een parkeerverbod op de Grote Markt, in de Kerkstraat en op de parkeerterreinen aan de Sint-Waldetrudiskerk en achter 't Schaliken. De Grote Markt en de Kerkstraat zijn afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Huwelijk Sarah en Wout

Op vrijdag 29 juni om 11.30 uur huwt wereldkampioen en Belgisch kampioen veldrijden Wout Van Aert met zijn Sarah. Al de fans van Wout en Sarah zijn uitgenodigd om langs te komen. Het huwelijk vindt plaats in kasteel Le Paige (Nederrij 135, Herentals). Na de ceremonie komt het bruidspaar de fans begroeten. Om de huwelijksceremonie vlot te laten verlopen, neemt de stad enkele maatregelen:

We vragen de fans van Wout en Sarah om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar de ceremonie te komen. U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling aan de overkant in het park van het koetshuis.

Fans die met de wagen naar de ceremonie komen, kunnen hun wagen plaatsen op de Olympiadelaan, Cardijnlaan en ringlaan.

De fans zijn tijdens de ceremonie welkom in de tuin van kasteel Le Paige. Na de ceremonie kunt u samen met het jonge koppel napraten in de tuin van het koetshuis van Le Paige, aan de overkant van de straat. Tijdens het oversteken wordt u geholpen door de gemeenschapswachten. Volg hun aanwijzingen. Zij staan in voor uw veiligheid.