Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Op donderdag 5 juli testen meer dan 110 steden en gemeenten BE-Alert door een sms, gesproken bericht of e-mail te versturen naar hun inwoners. Ook Herentals doet mee.

Be-alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid een bericht kan uitsturen naar iedereen die door een noodsituatie getroffen wordt. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, zoals ramen en deuren sluiten bij een brand. Wilt u ook meteen verwittigd worden bij een noodsituatie? Registreer u vandaag nog op www.be-alert.be!

Regionaal Landschap subsidieert restauratie kiosk in Stadspark

Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete kent de stad een subsidie van 4.500 euro toe voor de restauratie van de oude kiosk in het Stadspark. De totale kostprijs van de restauratie bedraagt 26.317,50 euro. De kiosk is het enige originele overblijfsel uit het Park Van Hilst en was in zeer slechte staat. De restauratie is deze week afgerond. In de loop van september gaat het vernieuwde Stadspark open en kan iedereen de kiosk bewonderen.

Bijkomende fietsenstallingen in het stadscentrum

Het stadsbestuur laat 79 nieuwe fietsbeugels plaatsen in het stadscentrum. Het gaat om 51 ronde fietsbeugels (zoals er nu reeds in het centrum staan) en 28 omgekeerde U-beugels (zoals de beugels aan het Begijnhofpark).

Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli plaatst een firma de nieuwe fietsbeugels in de Markgravenstraat, Sint-Magdalenastraat, Gildelaan, Molenvest, Fraikinstraat en het Spaanshofpark. Van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli komen er nieuwe fietsbeugels in de Stadspoortstraat, Bovenrij, Zandstraat, Hofkwartier en op de Grote Markt. Eind augustus komt er ook nog een nieuwe fietsenstalling op het binnenplein van cultuurcentrum 't Schaliken.

Viering nationale feestdag

Op zaterdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag. De plechtigheden beginnen om 10.45 uur met een bijeenkomst aan café Den Beiaard (Grote Markt 19). Daarna volgt een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tot slot biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.

Openluchtfuif van KLJ Noorderwijk

KLJ Noorderwijk houdt op zaterdag 4 augustus haar jaarlijkse openluchtfuif op de terreinen aan de Kruisstraat. Dit jaar is er voor het eerst ook een kinderfuif. Die vindt plaats van 18 tot 20.30 uur. De grote fuif start om 21 uur.