U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
17.07.2018 - 17.04u
Door: Mark Jaspers

Dorpsfeest in Noorderwijk

Op zaterdag 28 juli is iedereen welkom op Noorderwijk Feest. Het wordt opnieuw een goedgevulde dag met activiteiten voor jong en oud. Van 8 tot 16 uur is er een rommelmarkt in het verkeersvrije centrum. Op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich uitleven op springkastelen.

In de namiddag start het free podium, waar u dans- en zangtalent aan het werk kunt zien. Om 17.30 uur openen de deuren van de grote feesttent op het Dorpsplein. Wie zich vooraf heeft ingeschreven, kan aanschuiven aan de barbecue.

Vanaf 20 uur is er een bal populaire met optredens van de Zingende Facteur en Yves Segers. De rest van de avond houdt dj Gert de sfeer erin. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Om de feestelijkheden veilig te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement:

· Van vrijdag 27 juli om 8 uur tot maandag 30 juli om 18 uur geldt er een parkeerverbod op het Dorpsplein.

· Op zaterdag 28 juli geldt er van 6 tot 17 uur een parkeerverbod in de Sint-Bavostraat, op het parkeerterrein naast de kerk en op de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan).

· Op zaterdag 28 juli, tussen 6 en 17 uur, zijn de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan) en de de Ghellincklaan (tussen Ring en Koningsveld) verkeersvrij. De omleiding loopt via de Diesterbaan, Sint-Bavostraat en Olenseweg.

Ronde van Noorderwijk

Van 24 tot 29 juli vindt de jaarlijkse Ronde van Noorderwijk plaats. Een week lang bestrijden de Noorderwijkse wijken en Morkhoven elkaar in een sportieve loopwedstrijd. Verschillende leeftijdscategorieën meten zich op verschillende afstanden. U vindt alle informatie op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Om de loopwedstrijden veilig te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement in verschillende straten:

· Op dinsdag 24 juli geldt er van 19 tot 23 uur een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur op Duipt (tussen Riddersberg en Roetershoek).

· Op woensdag 25 juli is Plassendonk (tussen Servaas Daemsstraat en Klein Plassendonk) van 19 tot 23 uur verkeersvrij.

· Op donderdag 26 juli geldt er van 19 tot 23 uur een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in de Tarwestraat (tussen Morkhovenseweg en Klaterteer).

· Op vrijdag 27 juli geldt er van 19 tot 23 uur een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in Schranshoeve en de Schransstraat (tussen Meuleveld en Morkhovenseweg).

· Op zondag 29 juli is de Ring (tussen Servaas Daemsstraat en de Ghellincklaan) van 13 tot 20 uur verkeersvrij. De omleiding loopt via de Sint-Bavostraat.

Nieuwe voetpaden en fietspaden in Veldhoven

Het stadsbestuur laat nieuwe voetpaden en fietspaden aanleggen in Veldhoven, tussen de Herenthoutseweg en de spoorwegbrug. De werkzaamheden starten op maandag 20 augustus.

Als alles volgens planning verloopt, is de aanleg tegen het einde van het jaar afgerond. Tijdens de werkzaamheden is Veldhoven afgesloten voor het doorgaand verkeer. Op maandag 30 juli om 19.30 uur vindt er een infovergadering voor de bewoners plaats in het administratief centrum.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens Herentals Fietst en Feest

Op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus vindt de veertiende editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag is er het na-Tourcriterium en op vrijdag de LU 2U van Hertals, de Hertals Duatlon en een groot muzikaal volksfeest. Afsluiten doen we op zondag 5 augustus met de fietstoertocht Classico Boretti.

Al deze activiteiten trekken ongetwijfeld opnieuw duizenden bezoekers naar onze stad. Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het stadscentrum tijdelijk aan. De bewoners van de betrokken straten vinden het aangepaste verkeersreglement binnenkort in hun brievenbus. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.herentals.be/wegen-en-verkeer of bij het stadsloket (tel. 014-28 50 50).

Molekens Run

Op zaterdag 18 augustus kunnen de bewoners van de Molekens deelnemen aan de tweede Molekens Run. De jogging vindt plaats tussen 10.30 uur en 12 uur. De Acacialaan (tussen Heesveld en de Wilgenlaan), Wilgenlaan, Dennenlaan en Berkenlaan zijn afgesloten voor het verkeer. De Eslaan is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer. In de andere straten op het parcours lopen de deelnemers over het voetpad.

Infosessie over reanimatie en het gebruik van de defibrillator

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator.

Op dinsdag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober kunt u een infosessie volgen in de gebouwen van het Rode Kruis (Schoolstraat 46). De sessies starten telkens om 19 uur en duren ongeveer 3 uur. Deelnemen is gratis.

Wilt u graag een sessie volgen, schrijf u dan in via www.herentals.be/hartveilig of bij Marc Lauwen (tel. 014-30 74 80). De infosessies maken deel uit van het project Herentals Hartveilige Stad. In 2017 namen reeds 230 mensen deel aan de opleiding.

Toegankelijkheidspremie voor De Brink

Het college van burgemeester en schepenen kent een subsidie van 2.000 euro toe aan Hopper Jeugdverblijf De Brink. Het jeugdverblijf gebruikt de subsidie om een parkeerplaats voor gehandicapten aan te leggen. De toegankelijkheidspremie van de stad is er voor alle Herentalse Horeca-uitbaters die investeren om hun zaak voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

imageMeer nieuws

Platanen Lierseweg krijgen knipbeurt

Herentals 19.01.2019 - 13.12u

FT Antwerpen - Real Noorderwijk 3–2 : 'Beste match van Real ooit, maar geen punten'

 FT Antwerpen - Real Noorderwijk 3–2 : 'Beste match van Real ooit, maar geen punten'
Herentals | Nationaal | Provincie Antwerpen 19.01.2019 - 12.56u

Sport Vlaanderen Herentals zweert bij sportspecifieke kampen

Sport Vlaanderen Herentals zweert bij sportspecifieke kampen
Herentals | Vlaanderen 18.01.2019 - 18.44u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland 18.01.2019 - 18.21u

KMI waarschuwt voor gladheid en activeert code geel

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 18.01.2019 - 17.39u

Ijzeren Rijn : 'Duitsland bereid overleg over 3RX-tracé te trekken'

Ijzeren Rijn : 'Duitsland bereid overleg over 3RX-tracé te trekken'
Herentals | Internationaal | Mol | Neteland | Vlaanderen 18.01.2019 - 15.51u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto