U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.08.2018 - 14.11u
Door: Herman Gezelle

Oefenen op de stemcomputers

Op zondag 14 oktober vinden de lokale en provinciale verkiezingen plaats. Die dag moet u uw stem uitbrengen voor de gemeenteraad en de provincieraad. Het stemmen gebeurt met hetzelfde stemsysteem als bij de vorige verkiezingen. Wilt u toch vooraf nog even oefenen? Dat kan van 1 september tot 5 oktober aan het stadsloket, in dienstencentrum Convent2 en in de bibliotheken van Herentals en Noorderwijk. Iedereen is welkom tijdens de openingstijden. Groepen maken een afspraak met de dienst communicatie (tel. 014-28 50 50).

EK wielrennen voor de politie

Het vierjaarlijkse Europees kampioenschap wielrennen voor de politie vindt van 6 tot en met 10 september plaats in de politiezone Neteland. De 145 beste wielrenners en wielrensters uit twintig landen kampen er om de Europese titels. Het parcours voor de tijdrit en de wegrit loopt over Herentals, Vorselaar en Grobbendonk. De start en finish bevinden zich aan het sportcentrum van Sport Vlaanderen (Vorselaarsebaan 60).

Om het evenement vlot te laten verlopen, gelden de volgende verkeersmaatregelen:

Op zaterdag 8 september van 7 tot 19 uur:
• parkeerverbod in Wuytsbergen en De Zaatweg
• verbod op alle verkeer op het jaagpad tussen spoorwegbrug aan Beuckelaer-Pareinlaan en grens met Grobbendonk.
• enkelrichting in Olympiadelaan, tussen rotonde met De Zaatweg en Poederleeseweg, rijden in de richting van de Poederleesweg
• enkelrichting in Vorselaarsebaan, rijden in de richting van Heikenstraat
• enkelrichting in Heikenstraat, rijden in de richting van het Heiken (grens met Vorselaar)
• u kunt van de Poederleeseweg niet in de Olympiadelaan.

Op zondag 9 september van 7 tot 19 uur:
• enkelrichting in Vorselaarsebaan, rijden in de richting van Heikenstraat
• enkelrichting in Heikenstraat, rijden in de richting van het Heiken (grens met Vorselaar)
• enkelrichting in Poederleeseweg, rijden in de richting van ring Herentals (ovonde)
Er zijn omleidingen naar het Netepark, Hidrodoe en RVT St-Anna.

Meer informatie: schepen Jan Michielsen, gsm 0468-18 00 33

Noorderwijk Alive

Op vrijdag 31 augustus vindt aan het Statieplein Noorderwijk Alive plaats. De wielerwedstrijd start om 19 uur en eindigt omstreeks 20.30 uur. Vanaf 21 uur is er een fuif die tot 3 uur mag duren.

Om het evenement veilig te laten verlopen, gelden de volgende verkeersmaatregelen:

• Op vrijdag 31 augustus 2018 tussen 18 uur en 22 uur geldt in de Morkhovenseweg, Voortkapelseweg, Schommestraat, Zandhoevestraat, Hoogton en Witbos gedeeltelijk éénrichtingsverkeer.
• Op vrijdag 31 augustus tussen 17 uur en 21.30 uur is er een stilstaan- en parkeerverbod op het parcours langs de Morkhovenseweg, Voortkapelseweg, Schommestraat, Zandhoevestraat, Hoogton en Witbos.
• Hulpdiensten krijgen doorgang.

Meer informatie: schepen Jan Michielsen, gsm 0468-18 00 33

Hoevefeesten Landelijk Gilde

Op zondag 2 september organiseert de Landelijke Gilde van Noorderwijk zijn jaarlijkse Hoevefeesten. Deze vinden plaats op de Hoge Weg ter hoogte van de windmolen van Noorderwijk. Tussen 10 en 22 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Hoge Weg, tussen Schravenhage en de Kruisstraat.

Expo weekend van scouts Reynaert-Adinda

Op zaterdag 15 en zondag 16 september organiseert scoutsgroep Reynaert-Adinda haar Expo weekend. Op zaterdag zijn er vanaf 15 uur liveoptredens in openlucht of in de tent bij regenweer. Op zondag is er Expo Malpertusa. Van 12 tot 19 uur is iedereen welkom om frieten met stoofvlees te eten. Daarnaast is er ook kinderanimatie. Alle activiteiten vinden plaats aan de scoutslokalen aan de Wijngaard.

Ons bedrijf is triactief

Op zaterdag 15 september vindt de recreatieve bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief plaats. Teams van acht tot tien personen gaan de uitdaging aan om samen een volledige Iron Man af te leggen. De deelnemers zwemmen in het Netepark, fietsen op het wielercircuit en lopen op het domein van Sport Vlaanderen.

Om het evenement vlot te laten verlopen, mag u op zaterdag 15 september tussen 8 en 17 uur niet parkeren aan de busparking van Sport Vlaanderen. Er geldt dan ook een parkeerverbod langs het parcours in de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto