Herentals stopt met roken

Wie hulp nodig heeft om te stoppen met roken, kan deelnemen aan een rookstopcursus. De sessies starten in oktober en vinden telkens plaats op dinsdagavond. Op dinsdag 18 september om 19 uur is iedereen welkom op de infoavond in ontmoetingscentrum De Dorpel (Boerenkrijglaan 16). Een longarts vertelt u waarom stoppen met roken belangrijk is voor uw gezondheid. Een tabacoloog licht de rookstopcursus toe en geeft informatie over verslaving en stoppen met roken. U kunt er ook praktische vragen stellen en u inschrijven voor de cursus.

De infoavond en de rookstopcursus maken deel uit van Herentals stopt met roken, een nieuw rookstopinitiatief van het stadsbestuur, het OCMW, AZ Herentals, Logo Kempen en de Herentalse huisartsen.

Chirokermis in Noorderwijk

In het weekend van 14, 15 en 16 september organiseert Chiro Noorderwijk de jaarlijkse Chirokermis. Op vrijdag is er een fuif, op zaterdag een quiz en op zondag een eetdag. De Chirokermis vindt plaats aan de sporthal in Noorderwijk (Ring 9).

Bonsoir Herentals

Op zaterdag 22 september organiseert Bacuzza bvba Bonsoir Herentals, een openlucht aperitief met foodtrucks, bubbels, cocktails en muziek. Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk. Er geldt een parkeerverbod van 21 september om 14 uur tot 23 september om 4 uur.

HAP Festival zomert

Het Hap Festival houdt een nieuwe zomereditie op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september. De eetkramen staan op het parkeerterrein aan de Sint-Waldetrudiskerk. Iedereen is welkom in dit grote openluchtrestaurant. Er is animatie voor de hele familie en de toegang is gratis.

De Kerkstraat is autovrij van 14 september om 10 uur tot 16 september om 24 uur. Op het parkeerterrein geldt een parkeerverbod van 13 september om 7 uur tot 17 september om 22 uur.

Historische wandelzoektocht

Wilt u het rijke cultureel-historisch erfgoed van Herentals leren kennen en tegelijk de schoonheid van de prachtige natuur op de Kempische Heuvelrug ontdekken, neem dan deel aan de historische wandelzoektocht op zondag 23 september. De zoektocht is een organisatie van Herentaldum, de heemkundige werkgroep van de Herentalse Geschiedkundige Kring.

U kunt tussen 13 en 15 uur starten aan kasteel Le Paige (Nederrij 135). Daar ontvangt u een routebeschrijving en een twintigtal opdrachten die u onderweg moet oplossen. Wie de ingevulde vragenlijst vóór 18 uur binnenbrengt in kasteel Le Paige maakt kans op een mooie prijs. U betaalt 2 euro per deelnameformulier.

Scouts De Buecken organiseren Lumber Games

Op zaterdag 22 september organiseert scouts De Buecken de Lumber Games, een houtkapwedstrijd met verschillende proeven. De wedstrijd vindt plaats aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan. Van 17 tot 24 september geldt er een parkeerverbod op de Augustijnenlaan ter hoogte van de lokalen. Van 21 september om 8 uur tot 23 september om 16 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk in Zwanenberg (tussen Augustijnenlaan en Vinkenslag). Er geldt ook een parkeerverbod.