•Stad bestrijdt processierupsen•Speeltoestellen voor de Maalderijstraat en de Veenbesstraat•ProSWAP tijdens de zomervakantie•Herentals ontvangt Gouden Elf tijdens slotmoment Wereldtals•Huldiging Herentalse IJshockeyclub

 
Stad bestrijdt processierupsen
De zomer staat voor de deur en de eerste eikenprocessierupsen zijn reeds opgedoken. De behaarde rupsen kunnen ernstige jeukhinder veroorzaken. Het stadsbestuur neemt daarom zijn verantwoordelijkheid om de processierupsen te bestrijden. De haarden op openbaar domein en de haarden op privédomein die een direct gevaar vormen voor het openbaar domein, worden weggenomen op kosten van het stadsbestuur. De stad verzamelt de meldingen en zorgt er voor dat de bestrijdingsfirma het juiste adres krijgt. Voor de overige haarden op privéterrein sluit de stad een overeenkomst af met de firma waardoor de eigenaars van de terreinen de haarden kunnen laten verwijderen aan een voordelig tarief.
 
 
Speeltoestellen voor de Maalderijstraat en de Veenbesstraat
Het stadsbestuur legt een speelterrein aan in de Maalderijstraat. In overleg met de buurtbewoners koopt de stad een combinatietoestel voor kleuters aan en een klimbol en een schommel voor de grotere kinderen. Ook op het speelterrein in de Veenbesstraat komen enkele nieuwe toestellen. Het stadsbestuur gunt de opdracht voor het leveren en plaatsen van de toestellen voor de prijs van 19.686,70 euro.
 
 
ProSWAP tijdens de zomervakantie
De jeugddiensten van Herentals, Geel, Herselt en Westerlo organiseren deze zomer een aantal leuke ProSWAP-activiteiten. Elke jeugddienst zorgt voor een of twee activiteiten, die voor alle twaalf- tot zestienjarigen toegankelijk zijn. De Herentalse jeugddienst plant een uitstap naar het zwemparadijs de Tongelreep op dinsdag 17 juli en een bezoek aan de luchthaven van Deurne (met een luchtdoop) op donderdag 16 augustus. Inschrijven kan vanaf maandag 4 juni om 17 uur bij de jeugddienst.
 
 
Herentals ontvangt Gouden Elf tijdens slotmoment Wereldtals
Op vrijdag 4 mei om 20 uur vindt in de Lakenhal het slotmoment van de vierde editie van Wereldtals plaats. Wereldtals is een evenement waarbij Herentalse verenigingen tijdens de maanden maart en april hun werking in een noord-zuidkleedje steken. Alle deelnemers zijn uitgenodigd en fotoclub Anthony toont een fotoreportage.
 
Tijdens de plechtigheid neemt Herentals de Gouden Elf in ontvangst. De Gouden Elf is een wisselbeker die 11.11.11 uitreikt aan een gemeente met een opmerkelijke 11.11.11-actie. In aanwezigheid van Bogdan Vandenberghe, algemeen secretaris van 11.11.11, krijgt Herentals de Gouden Elf uit handen van de gemeente Rumst. De vele vrijwilligers die ervoor zorgden dat Herentals de uitverkoren gemeente van de provincie Antwerpen is, worden in bloemetjes gezet.
 
 
Huldiging Herentalse IJshockeyclub
Op 11 mei om 20 uur ontvangt het stadsbestuur de Herentalse IJshockeyclub in de Lakenhal. De Herentalse IJshockeyclub behaalde onlangs de titel van Belgisch kampioen en won de Belgische beker. Drie spelers werden geselecteerd voor het nationale team U18 en behaalden goud op het wereldkampioenschap in Oekraïne. Tien andere spelers namen met het nationale seniorenteam deel aan het wereldkampioenschap in Bulgarije en behaalden daar eveneens goud.